Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Sunday, 8 August 2010

Giveaway : Contest Giveaway " Saya sayang Adik" by Mama IlahFazilah


jom join contest nie..


My ikut kategori dewasa.. 13tahun ke atas..hehe..
pic yang My pilih..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



*
*
*
*
*



da Greatest SibLing's
nama kakak sulung : Ummi Najwa Saidie 20 tahun
nama adik no.3 : Annaiss Niswatin 18 tahun
nama kakak ipar : Nourul Aezlin 29 tahun


pic yang paling LATEST!!
kenapa My pilih pic nie??coz nie lah da first wedding dalam family My..
My eldest sister wed's
see..da greatest moment in my life..
&&
bila My dapat seorang Kakak Ipar yang paling baik ati and my sis dah kahwin..

untuk kakak..
selama beberapa tahun keluarga kita di timpa masalah yg tak penah surut kan sb KaKak..
selama 2 tahun jua la My pergi sekolah dgn linangan air mata dari rumah dan di berikan kekuatan oleh Imah & Sue..macam mana My jaga adik2 yang lain bila mama dgn daddy tiada di rumah sibuk mencari kakak di merata tempat.. My yg baru form4 belajar urus hal rumah tangga bila daddy dgn mama balik umah pukul 3 atau 4 pagi.. sakitnya bila mengenangkan masalah lalu tapi mama dgn daddy tabah menerima segalanya.. My habiskan sekolah dengan keputusan yang boleh di kira baik tapi masih tk layak untuk masuk UiTM sb satu sahaja subjek yg cuma lulus..terkilannya..tp bersyukur sb My masih di beri peluang untuk bergelar pelajar IPTA.. sudah 2 tahun berlalu..
kakak sudah kembali ke rumah walaupun mama masih mengenangkan kisah lalu dan cuba untuk melupakannnya tapi tak dapat..kesian mama kak,.sedih my..tak sanggup tengok mama menangis dalam diam..

25hb ogos 2010..
ari ini kakak bergelar isteri orang..My tak macam tak percaya..
masa abg azri lafazkan taqlik kakak menjadi isterinya..
my tanya Imah..
"patut ke aku nangis? kakak aku dah kawin la.. macam mana nie? apa aku maw buat?
kenapa my cakap macam tu kat imah? sebab my tak tahu apa perasaan my masa tu..gembira?sedih?atau apa? then bila saksi cakap sah..my terus rasa lain semacam..patut ke my menangis? my tengok daddy tenang je masa tu..then bila kakak salam daddy..daddy masih cool lagi lepas tu my nampak mata daddy dah merah tahan nangis..kemudian kakak salam mama..my dah mula rasa sebak tapi masih tahan lagi air mata dari menitik..kakak salam tangan nenek kemudia..nenek menangis sangat..
akhirnya..
tanggungjawab kakak dah lepas dari keluarga..
kakak sekarang di bawah abang azri..
mama dgn daddy tak perlu lagi rasa susah hati sb kakak..
kakak jangan lah lagi wat daddy dgn mama susah hati lg..
mereka dah banyak berkorban untuk kakak sahaja..
pada hari itu..
my dah asa keluarga kita dah mula sempurna..
kegembiraan dah datang kembali..
my mampu senyum dengan seikhlasnya..
setiap hari..

ya tuhan..
ku mohon kepada mu..
berikan lah dan kekal kan lah hidayah ke atas kakak ku serta seluruh ahli keluarga ku..
semoga kebahagiaan keluarga ku akan berkekalan dengan rahmat-Mu..



My sayang kakak..
please don't hurt us..
again..
we loved u..
soo much!!



contest ends on : 11 august 2010

3 comments:

Iela Fazielah said...

hi my... nampaknyer my dah tukar cerita... semua cukup tp camne nak ckp yek... citer ni byk tntg kisah kakak my n parent my... my syg kakak my tp my nmpak sunguh sedih... jgn sedih2 ye... anyway.. gud luck ye

WaNee said...

sys! cdey.. me terharu..

winodds said...

selamat pengantin baru to your sis..
btw nice lah your blog:)

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014