Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Wednesday, 29 December 2010

Esok bukan cuti lah tapi kerja!

semua orang sibuk cakap pasal CUTI dan CUTI dan CUTI dan CUTI.. CUTI a.k.a public holiday khas untuk esok sebab Malaysia menang semalam kan.. memang gempak sangat2 padahal aku tak tengok pun bola sebab takda tv kan kat umah.. tadi pagi jak baru dapat taw sal cuti nie.. huhu..kenapa aku tak dapat cuti? kenapa? tak adil..huhu.. budak praktikal yang lain dapat cuti..sebab dorang kerja kerajaan dan aku swasta.. huhu..esok bukan cuti lah tapi kerja ok?

ketua kelas aku yang tengah pratikal pun dapat cuti dan 
sekarang tengah sibuk berPosting di Fb..huhu..jeles..



AKU NAK CUTI JUGA!!



BOSS..bagi lah cuti ya untuk esok..please~~~

Lucky Linker Bt Amiey Lee

PERHATIAN!!

200 blogger terawal tglkan link di Myster Linky dapat satu peluang cabutan bertuah...

hadiahnye adalah sehelai T-SHIRT.......
TETAPI JIKA ANDA ADALAH FOLLOWER..
HADIAH AKAN JADI DOUBLE...
MAKSUDNYE 2 TSHIRT UNTUK ANDA DAN PASANGAN ANDA
JIKA ANDA BUAT ENTRY....
(copy keseluruhan entry ini sahaja dan tulis tajuk "LUCKY LINKER BY AMIEY LEE")
HADIAH AKAN JADI TRIPLE....
2 HELAI T-SHIRT + HADIAH MISTERI UNTUK BUAH HATI ANDA
(buah hati : anak/ibu/ayah/MIL/FIL/siblings/bff)
NOTA PENTING : SILA TGLKAN KOMEN DIRUANGAN KOMEN ENTRY INI YE.. SAMADA ANDA HANYA LINK/LINK+FOLLOWER/LINK+FOLLOWER+ENTRY
love u all..muahhh

BERMINAT?

Day 13

Day 13- a letter to someone who has hurt you recently.

Dear Mr Nizam,
remember when we were the best of friends?
I do. I remember the long talks on the phone
everyday on the weekend spent together
never having anyone say one name without the other
going everywhere with each other
doing everything together
knowing each other better than ourselves
but then you decide to hurt me like i never thought possible.

you always think its me, but you were the one who hurt me.
im just so tired of all the things you find to get mad about.
im not going to try explain what happened because
knowing you, you won't listen to anything i have to say.
how could you think i would do something like that?
i thought you knew me, but i guess not.
nothing would happened if you never decided to do
what you do..

you were the only one i trusted in life
i told you everything now i can't trust anyone
my heart is closed and will take a lot to be opened again.
i want to talk to you the way we did before
i have cried over this too much and now im just mad
i wish you never did what you did
but at night all i think about is all the good time
we had and i think to myself this is the end
of our relationship..
it hurts me so much to think like that, but i have to know
i loved you like a friend, a bestfriend, a brother,
i just want you to realize that you were at wrong
but i know you won't
and thats why we can't be friend
i want you to remember the day you 
hold me in your arm
i cried and told you everything that jerk did..

you told me everything will be alright
you was there for me..
i just can't get over
how you are going to believe the
boy believe that lied to you and the most
and not believe your girl
it just scares me how much i try and sometimes
knowing nothing will work
if you just try then maybe we can be friends
but until then i have to go on life
living like i have naver lived before
without you as 
my bestfriend..



this is a long letter in the past but never want to give to Mr Nizam.. just keep it and yes he is my best friend. a good friend of the different meanings for both of us. we only just found out what was going on between us two and it was difficult to pass if only singly. yes! i'm hurt by what he has done but he is entitled to a second chance.. i'm happy with the current situation and if the match was destined to me, i thank him with a pleased..

Wad Hello Kitty

Ini siapa yang suka sangat kaler pink, hah nati boleh lah bersalin kat wad nie ok..
everything in pink colour..
Hello Kitty yang so sweet..

wall yang cantik gitu..nak satu gak macam tu kat bilik..
Photobucket


aku tak rasa nie adalah wad orang sakit tapi nie kamar tuan puteri lahh..
Photobucket


aku bajet doctor dia pakai baju pink yang ada Hello Kitty gitu..haha
Photobucket


kenapa lawa sangat wad dia nie?? huhu
Photobucket


nurse-nurse pun pakai baju seragam Hello Kitty taw..
Photobucket


teringin nak bersalin kat sana??
prepare duit banyak2 ya sebab aku bajet hospital ni mesti charge mahal..
kenapa? kat hospital tue ada banyak benda yang berkaitan dengan Hello Kitty..
bangunan luar pun ada Hello Kitty..
semua barangan baby mesti ada Hello Kitty..
last2 anak korang pun nati jadi duta Hello Kitty gak..
aku nak juga tapi nak buat request sket..
change colour tu kepada purple..
hohoho..


credit to : Amazingnara

Ini Girlfriend Khairul Fahmi Che Mat?

aku tak tengok bola semalam sebab kat umah takda TV jadi cuma tunggu keputusan dari radio jak lah.. awal pagi tadi on9 FB, ada post dari Ryna.. dia cakap sal Khairul Fahmi Che Mat nie ada blog juga?
Hari nie hari Khairul Fahmi Che Mat SeMalaya agaknya.. hehe.. apa pun tahniah buat skuad Malaysia.. bangganya jadi anak Malaysia.. I Love Malaysia..


Elia : Short & Sweet

girlfriend Khairul Fahmi Che Mat mengalami kejutan budaya sket sebab tetiba follower dia bertambah secara mendadak.. orang lain dah mula say L.O.V.E kat Incik Apex dia.. dan nama Khairul Fahmi dah memenuhi wall FB semua orang.. aku baru jak follow dia tadi, skali tengok..dah bertambah lagi follower dia taw..

tak percaya? jom tengok SINI..
cantik tak cantik tak GF dia??
tahniah sekali lagi..
dan aku pun mula jatuh cinta dengan skuad negara..
hehehe..


p/s: dorg cakap esok cuti tapi aku kena keja pula..

Tuesday, 28 December 2010

Tagged!

dapat homework dari Cik Nadia..
jenuh gak aku buat menda nie taw..


Once you've been tagged, you're supposed to write a note with 100 TRUTH about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. Tagged means "I'm interested in knowing what your 100 truth are"..


1. Real Name : Dian Munira
2. Nickname : Dian
3. Zodiac Sign : Aries
4. Male or Female : Female
5. Elementary School : SK Tanjung Aru 2, Kota Kinabalu
6. Highschool : SMK Sanzac, Kota Kinabalu
7. College : Politeknik Kota Kinabalu, Sabah
8. Hair Colour : Brown
9. Tall or Short : Sederhane, x pendek sangat & x tinggi
10. Sweat or Jeans : I prefer Jeans
11. Phone or Camera : Phone!
12. Health Freak : Nope! Peace! Hehe
13. Orange or Apple : Apple
14. Do you have a crush on someone : Yes!
15. Eat or Drink : Drink
16. Piercings : Yep
17. Pepsi or Coke : Cokenism




Have you ever..



1 . Been in an airplane : Yes
2 . Been in relantionship : Yes
3 . Been in car accident :Yes, darjah 4 kot.
4 . Been a first fight : Yes! Form1 and form3..



First & Last



1. First household chores : jemur baju..haha!
2. First best friend : Charnie Syazwanie.. but now Siti Fatimah + Suryani + Mt Nizam
3. First award : Award mana? hehe
5. First word : unknown
6. First section : what section?
7. Last person you talked to in person : uncle! Kat ofis..
8. Last person u texted : my ex-bf
9. Last person you watched a movie with : my cousin, Harry Potter and The Deathly Hollow part1
10. Last food you ate : nasi goring ayam. Tak sedap ar makanan kedai kat cni..huhu..
11. Last movie u watched : Casper! Hari jumaat, petang.
12. Last song you listen to : bukan diri ku daripada samson
13. Last thing you bought : fresh cream cake
14. Last person u hugged : Mr Nizam.. ahakss..



Favorite :



1. Food : burger + burger
2. Drink : coke
3. Bottoms : ape2?
4. Flower : lily
5. Animal : Rabbit
6. Colour :  Purple + white + green
7. Movie : a walk to remember
8. Subject : commerce



(put an X in the bracket if yes )



1. [X] falling in love with someone.
2. [] celebrate halloween.
3. [X] had your heart broken.
4. [X] went over the minutes / text on your cellphone.
5. [X] had someone question about my sexual orientation.
6. [] got pregnant.
7. [] had an a bortion.
8. [X] did something i regret.
9. [X] broke promise.
10. [X] hide a scret.
11. [X] pretend to be happy .
12. [X] meet someone who changed your life
13. [X] pretend to be sick.
14. [] left the country.
15. [X] try something you nomally wouldnt try and liked it.
16. [X] cry over the silliest thing.
17. [X] ran a mile.
18. [X] when to the beach with your friend.
19. [X] got into an argument with your friend.
20. [X] hated someone.
21. [X] stay single for a whole year.



Currently..



1. Eating : nope
2. Drinking : yes!
3. Listening to : mp3.. bukan diriku by samson
4. Sitting or Laying : laying
5. Plan for today : Surfing The Internet as usually..
6. Waiting : Mr Nizam to come see me tonight



Your future :



1. want kids ? : maybe..dunno..
2. want to get married : nope!
3. career : teacher? Dunno..



Which is more attractive (choose one ) :



1. lips or eyes : Eyes
2. shorter or taller : taller
3. romantic or spontaneous : Spontaneous
4. hook up or relationship : Relationshipp
5. looks or pesonality : Personality..



Have you ever..



1. lost glasses/contact : yes
2. snuck out of a house : yes
3. held a gun / knife for self defense : no
4. killed somebody : totally never
5. broken somebody heart : yes.. dear Mr Nizam, Im so sorry ok sayang?
6. been in love : with Mr Nizam
7. cried when someone died : yes



Do you believe in :



1. yourself : yes
2. miracles : depands
3. love at first sight : yes
4. heaven : 100 %
5. santa claus: no
6. superstition : superstition?
7. kiss on the first date : tunggu kawen dulu..



Truthfully :



1. is there one person you want to be with right now ? : yes..
2. do you know who your real frend are ? : of course I know
3. do you believe in god ? : 100%
4. post as 100 truths ? : yes
5. 25-5 people yg bertuah : 



3. FiQ
10. Kamu para blogger sekalian..

Tecik Craft Giveaway


comel kan craft-craft nie semua?
I Love Craft too much! hehe..
sesiapa yang terasa nak memiliki craft2 secomel macam nie boleh lah join giveaway nie daripada Tecik Craft . ada banyak benda2 yang comel selain daripada gambar kat atas nie taw..
contohnya 

plushie

 felt applique

 keychain 

dan banyak lagi yang cute-cute kat sini  



nie pic masa raya..
baju yang adik Jira pakai tue adalah 
Felt Applique yang aku pernah order before raya
ngan Tecik Craft..hehe..
tak sempat nak wat entry masa tu..
apa pun hasil kerja semuanya memuaskan dan berbaloi..hehe..


berminat nak memiliki benda2 comel?
jom 

Handphone susah, Public Phone pun susah!

Tension sangat2 bila nak dekat tahun baru nie. Macam-macam masalah datang last minute.. huhu.. memang segal betol la.. dah lah gaji lambat kuar, keja swasta memang gaji lambat keluar ka?? huhu.. JPA pun tak masuk lagi,betul-betul menduga kehidupan seharian aku nie.. tadi baru jak pi anta hanset kat kedai di bawah ofis nie untuk di repair.. aku bajet RM60 jak sebab nak format balik, taw2 dia charge RM120 sebab problem LCD ngan ntah apa.. bukan masalah format atau software dia.. hujung bulan dah nie, gaji cepat lah engkau kuar ok!

aku rasa macam nak tak nak jak guna hanset sekarang nie sebab asal jak aku pegang hanset, confirm kena anta gi kedai punya untuk repair. apakah sengal tangan aku nie? huhu.. dalam family, aku lah antara orang yang kerap sangat tukar hanset. adoiyai.. bak cni tue Public Phone kat aku..

aku tak ingat darjah berapa dah masa tu, aku guna hanset nie wat sementara waktu..

nokia 3315

kemudian tak lama lepas tu..aku tak guna hanset.. haha.. budak2 kan, nak pegang hanset watpa gak? paling2 pun call parents jak..hehe.. then masa aku form1 aku guna hanset sony ericsson tapi aku tak ingat ar model jenis apa.. hanset ni bertahan selama 2 tahun kot kalau tak silap sebelum kena curi kat rumah.. lepas tu masuk hostel, aku guna balik hanset nokia lama. standard lah budak hostel guna hanset cikai, nanti kena rampas susah pula.. lagi pun aku bukan nak sangat guna hanset, cuma untuk memudahkan parents call..hehe

nokia 3310

then masuk form4, ayah aku bagi hanset baru pula. kali ni canggih sket, kira naik taraf seinci jak lah..haha..

samsung x640c

tapi tak sampai setahun hanset nie kena curi plak masa kat dalam kelas.. huhu.. member cilok then gi jual kat anak kepada kawan ayah aku.. bapa budak tue pi call number ayah aku untuk tuntut balik ni hanset sebab dia syak anak dia beli hanset curi. syukur alhamdulillah berkat doa 3 hari, hanset ni balik ke tuan asal dia..hehe.. pencuri tu? aku diam jak kat kelas.. tak nak cerita panjang, siapa makan cili dia ar terasa pedasnya..

tak lama kemudian, naik form5, ayah aku belikan hanset baru lagi memandangkan result percubaan spm aku kira bagus masa tue kan..hehe.. hanset ni paling aku sayang sangat2, biarpun tak lah seGrand mana macam hanset orang lain tapi kena bagi sebab result trial spm aku paling terbaik dalam sekolah.. huhu..kenangan masa sekolah.. aku guna hanset ni lama gak dalam 2 tahun kot rasanya sebab masa semester 2 aku masih lagi guna hanset nie..

iMobile 318

tukar lagi hanset! tak silap aku masa semester 2 pada awal tahun ni, JPA pun dah keluar masa tue, aku terus gi beli hanset baru.. huhu.. aku teringin plak nak guna hanset jenis sony ericsson sebab aku suka bergambar kan.. so aku pun cari hanset yang secambest ni..last2 aku pilih hanset nie..

sony ericsson k770i

hanset ni best sangat sebab aku suka camera dia and kaler dia. aku taw ada keler purple tapi aku tak pilih sebab ni jak keler yang ada masa tu, aku pun rembat jak lah. tapi entah dah masuk 2 kali aku tukar screen hanset ni nak dekat RM300 gak sebab screen pecah kan.. last skali hanset ni problem kat keypad and board  dia.. repair lagi balik na dekat RM120..

tak lama kemudian, pada bulan julai yang lalu, dapat lagi hanset baru. kali nie kena bagi free oleh Mr Nizam.. dia cakap aku nie tak boleh nak guna hanset jenis sony sebab cuai betul, lagipun hanset tu sensetif sangat and cepat rosak. so dia suggest guna hanset nokia jak. aku cakap kat dia, kalau macam tu belikan jak lah.. then dia cakap ok, jom gi beli. mak aih! biar betul..hahaha..

nokia x3

masuk tahun ni dah 2 kali tukar hanset. aku jaga hanset ni baik2, tak jatuh pun tapi entah mana sengalnya hanset ni buat hal.. dia buat hal time aku gaduh ngan Mr Nizam. bayangkan kalau kami gaduh, hanset ni pun wat hal sekali tak nak on.. terpaksa anta gi kedai.. huhu.. masuk nie dah 3 kali aku anta hanset ni gi kedai untuk repair.. last aku gi repair kat kawan aku before cuti ialah nak dekat RM130 tak silap.. dan baru tadi aku melayangkan duit sebanyak RM120 semata-mata LCD dia yang problem..maybe slide juga kot..huhu.

last sekali, aku guna hanset nie sekarang.

CSL i100
kalau aku campak pun takda hal punya lah tapi baru2 nie dia dah pandai wat hal..tak nak on pula..huhu.. kalau hanset macam ni pun rosak gak..lebih baik aku guna public phone jak.


macam-macam jenis public phone ada, pilih jak kecik ka besar.. tak menyusahkan..tapi mana nak cari syiling pula..pastu rasanya line sentiasa ada ka??
huhu... ada hanset susah , public phone pun susah..
baik aku tak yah guna hanset pasni kalau tak sumanya anta gi kedai jak..
balik2 nak kena repair..
tangan aku tak boleh pegang hanset lahhh..



p/s : aku nak beli hanset baru nati.. rasanya apa yang sesuai ar??aku tak nak yg slide or flip

Monday, 27 December 2010

Award Blog Paling Gila!

menyemak jak kat blog c gemok nie, taw2 jak dia ada tag aku rupanya.. Blog paling gila ya? ya kah?? jom tengok award dia..


hah! betol ar tue..
blog aku paling gila! best! haha..
blog jak ya..bukan orangnya..
still waras..
huhu..

ada memo lah kena bagi skali..

bila beranak blog anda?
- pada bulan May 2010-

ilham or usaha orang lain?
- so far.. ilham aku kesemuanya dan di tambah dengan usaha orang lain juga.

theme blog anda?
- aku tak minat kaler ni tapi header aku dah kaler macam nie..
terima jak la..hehe..

tiga rakan comel saya tag

Day 12

Day 12- how you found out about Blog and why you made one.

Task untuk hari ini ialah macam mana aku dapat tahu tentnag blog dan kenapa aku turut buat blog juga.. nie soalan klise laa.. aku cerita kan ringkas je k.. bagi point2.. hehe


- suka baca blog orang lain. masa nie takda blog lagi.. just tengok blog yang ada banyak info2 menarik..
- tengok blog kazen.. start dari sana dah mula teringin nak buat blog sendiri..

sebab buat blog?
- masa tengok blog kazen tu, macam best sebab suma kisah dia, dia share kat blog.. hehe.. jadi teringin gak nak buat memandangkan masa tu adalah cuti semester gak so.. projek ni pun berjalan lah dengan lancar.. hehe.. aku buat blog sebab boleh share sesuatu dengan orang lain selain menambah kawan baru.. facebook dah boring la.. hehe.. tue cuma untuk cari kawan sekolah lama jerr.. so far, dah jumpa balik kawan sekolah rendah and now reunion bakal di adakan pada awal tahun baru nie. harap semuanya akan menjadi seperti yang telah dirancang.. amin.

done!
^_^

Day 11

Day 11- another picture of you and your friends.

nie lagi task lewat.. hehehe.. adoi.. kali nie dia minta gambar aku dengan kawan-kawan lagi arr...layan je arr ok.. aku tak nak letak banyak sangat caption.. hehe..
yang penting, pic nie semua adalah satu course ngan aku
kat Poli..
aku rindu kat dorang sebab sekarang semuanya tengah praktikal..
6 bulan tak jumpa..
tunggu tahun depan..
kita semua akan berjumpa kembali..

semester 1


- bakal2 usahawan berjaya..semua tangan duit Oouh.. haha

semester 2
- Family Day Jabatan Perdagangan

nie pic paling sengal la taw.. hahaha..
sebab kami dua jak paling kecik sekali kkat hujung tue..hehe..tapi aku suka pic nie..
credit to : Hairie 



abis suda..
pic semester 3 tiada pula..hehe.. 
ke nak juga? jap yaa...


semester 3
- last day dengan Miss Chong.. lecturer yang ajar kami BI..
semester ni pointer BI aku turun sket..huhu.. 
apa pun, group ni paling best..
OGAWA!!

-TQ-

Day 10

Day 10- songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad.

Ini adalah task lewat.. huhu.. aku sibuk, tak sempat nak publish task nie..apa pun, layan jak dulu..
Kalau sebelum nie, task yang di minta berkaitan dengan blog, gambar dan superhero.. sekarang berkaitan dengan lagu pula.


Lagu yang aku selalu dengar bila dalam keadaan gembira, sedih, boring, terlebih gembira dan time marah. Aku tak pastilah lah pula lagu apa yang aku selalu dengar bila berada dalam semua keadaan itu sebab aku jenis yang layan semua lagu. Hehe.. tapi takpa, demi task ni, aku akan senaraikan juga..

Bila rasa gembira
-           kanda adinda daripada atilia dan monoloq
-Senyum daripada najwa
-Isabela daripada amy search

Bila rasa sedih
-           kenangan terindah daripada samson
-           bukan diriku daripada Samson
-          Semua lagu daripada kumpulan ungu
- I'tiraf daripada Raihan

Bila rasa boring
-          Semua lagu di layan.
Bila rasa terlebih gembira

-          Aku lagi lah layan semua lagu dengan happynya.. hehe

Bila rasa marah
-          Kalau  marah dengar lagu gak ke? Aku terus tido sebab nati orang lain pula jadi mangsa marah aku..hehe..
Layan je suma lagu.. bukan memilih pun..

p/s : aku tak pasti lah sekarang ni sebab perasaan  aku dah tak menentu.. terfikir kan hp yang masih rosak, entah bila nak gi repair.. huhu

Thursday, 23 December 2010

Aku suka kedai ini tapi aku tak suka kalau ..

Hujung bulan dah kan? tak lama lagi nak masuk tahun baru. tak lama lagi nak masuk sekolah dah. tak lama lagi nak masuk kelas kuliah macam biasa. tak lama lagi nak kena beli barang-barang baru dan tak lama lagi nak kena shopping dan masuk kedai. hehe.. semuanya tak lama lagi.. bila dah nak dekat hujung bulan, selalunya gaji dah keluar kan dan dah tentulah perbelanjaan akan berlaku macam biasa. Shopping!

Aku suka sangat-sangat shopping terutama kasut dan beg. Bila dah ada duit, semua nak beli. Masuk daripada satu kedai ke kedai yang lain. Tapi dalam masa tue, ada juga yang best dan tak bestnya bila shopping ni, buat hilang mood jak nak menghabiskan duit.. ehehe..


Aku suka kedai ini kalau masa nak masuk tu, pekerja dia bagi salam dan sambut kita dengan senyuman yang manis. Kalau tak manis pun, buat2 manis lah k. Bukan apa, senang hati masuk kedai tue sebab pekerja dia peramah jak kan.. hehe..

Aku suka kedai ini kalau dia tak follow kita dari mula masuk sampai lah keluar dari kedai tue. Nak shopping pun senang hati sebab tak terasa ada orang memerhatikan kita. Kecuali bila kita dah choose something untuk dibeli dan perlukan bantuan diorang, barulah mereka akan datang dan tolong.

Aku suka kedai ini kalau masa nak bayar tue kan, cashier dia senyum dan bagi salam. Nak lagi kalau cashier dia lawa, memang senang hati lah dan senyum jak kan. Cashier tue penting sebab dia ialah orang utama kat dalam sesebuah kedai tue. Contoh terbaik di kedai makan fast food. Bila kita nak masuk jer, dari jauh lagi dia dah senyum lepas tu layan memang bagus la. Mesra jak. Siapa tak suka kan.


Aku suka kedai ini kalau bila nak amik order kan, pelayan tue datang dan senyum lagi. Bagus! Cakap pun sopan jak dan cekap buat kerja. Ini selalu lah kat kedai makan. Kedai kasut mana dah amik order, kecuali korang minta saiz kasut jak la.. hehe..


Tapi aku tak suka kedai nie, kalau masa nak masuk kedai tue, pekerja dia tengok lain semacam jak. Ingat aku takda duit ke? Ingat aku masuk ni nak cuci2 mata? hehe.. padahal memang macam tue pun.. haha.. tak lah, aku tak suka pekerja macam tue sebab dia pandang lain2 siap jeling2 lagi.Wahh lain macam nampak? kalau dah macam tue, aku terus blahh dari kedai tu, tak rugi apa2 pun aku, kedai tu jak rugi sebab dah hilang customer gara2 pekerja yang tak ramah.

Aku tak suka kedai ini sebab dari mula masuk sampai nak ke fitting room dan pergi kaunter pun, pekerja nie akan follow. Jadi bayang-bayang lah pula. Tak selesa lah kalau nak membeli barang-barang atau baju kan. Rasa macam kita nie jadi suspect lah pula. Bukan nak mencuri pun. Aku lagi tak suka kalau dia dah follow tue , orangnya tak mesra dan muka? huh! sombong sangat.


Aku tak suka kedai tue kalau masa nak bayar tue, cashier dia punya lah sombong perasan lawa. Aku tahu kerja macam tu penat, tapi tak kan tak boleh nak senyum kan? Every counter akan ada satu notis, yang menyatakan bahawa 'mereka akan memberikan layanan yang baik dan senyuman yang mesra kepada semua pelanggan.' Kira itu macam menunjukkan bahawa kedai mereka nie baik dan pekerja dia peramah lah. Rasanya mana2 tempat pun ada macam tue kan. Siap pakai bagde yang ada gambar senyum tapi cashier dia tak senyum. Garang betul muka dia. Aku nak senyum pun tak jadi. Macam nie ke nak layan customer? Biarpun cuma seorang budak kecil?

* kambing pun tahu senyum ok?
senyum-senyum kambing..

Perkara macam nie biasa terjadi kan. Mungkin aku tak rasa kot kepenatan mereka berkerja dan berjumpa pelanggan setiap masa tapi sebagai pelanggan, kami masih ada hak kan? hehe.. kalau dah pelanggan yang mengada-ngada tue, aku tak taw lah. Jangan lah buat hal pula dengan pekerja kedai. Kesian juga kat dorang.. Aku cuma suka kedai tue kalau pekerja dia peramah dan senyum. Hati pun senang lah juga. Kan?

p/s : ada satu kedai kat sini aku tak suka. tiap kali kalau member suruh bayar kat kaunter, aku akan elak sebab aku tak suka cashier dia, sombong tahap gaban! urghh!!


-ehsan gambar dari google

Day 09

Day 09- something you’re proud of in this few days.

Hari ini hari jumaat. Hari ini aku bangun awal. Hari ini aku masuk ofis pun awal. Hari ini balik ke rumah pun awal. Hari ini semuanya awal.. hahaha.. entah apa aku mengarut dah. Hari ini ialah hari aku.. kan? tak kan hari orang lain kot? bagi semangat kat diri sendiri.

yes! yes! dah bley tido awal..

30 Days Challenge! Hari ini ialah hari ke 09 iaitu hari jumaat. Hari di mana aku bangga dengan diri aku sendiri sebab akhirnya aku dah dapat mengatasi penyakit aku setelah sekian lama masalah menhantui diri ku ini. Penyakit apa nie? Sakit apa? Teruk ke? Tak makan ubat? Tak jumpa doktor? banyak soalan ya..

Aku ada masalah nak tidur awal. Paling lewat aku tidur ialah pada jam 4 atau 5. Bila dah nak dekat jam 5 gitu, alang-alang dah bangun terus solat subuh dan mandi awal. Kemudian duduk melangui sorang-sorang tunggu sampai jam 8 pula untuk pergi kerja. Mengantuk? Tak. hehe.. Hebat mata aku kan sebab tak rasa ngantuk tapi nie hah nak bengkak ada lah. 

Bila masalah aku dah sampai kronik sangat macam tu, aku tak pergi mana-mana klinik atau amik ubat cuma aku buat apa yang patut untuk tidur awal. Bukan sehari dua dah berlaku macam nie, sejak dari form3 lagi. Insomnia dah buat aku menderita tetapi menyumbangkan kejayaan dalam pelajaran bila aku tak dapat nak tidur awal, maka aku belajar la.. hehe.. sekurang2 nya, pelajaran aku tak juga terganggu. Cuma kurang tidur, tapi itu dah jadi habit aku.. hehe..

Tapi sekarang ni keadaan dah mula berubah dan penyakit tue dah beransur pulih. Aku dah boleh tidur awal. Bermula dengan jam 11 dan akhirnya jam 9 aku dah boleh tidur awal macam dulu. huhu.. Dan semalam adalah antara hari di mana aku dapat tidur awal tanpa terbangun pada tengah malam macam dulu. Syukur alhamdulillah.. kurang juga bengkak mata aku. tak lah lagi aku tidur lewat.. 


So hari ini, ialah hari aku.. aku nak senyum memanjang jak walaupun masih tak dapat lagi nak berjumpa dengan Mr Nizam .

Wednesday, 22 December 2010

Bukan Diriku dalam keadaan sekarang ini


Hari nie mood aku bercampur baur.. kejap rasa happy kejap lagi rasa sengal .. macam-macam jak aku rasa sekarang.. bukan sebab sakit gigi ok? nasib baik bos takda arini.. jadi aku pun buat la kerja sendiri. Blogwalking.. download lagu.. sayu jak hati bila layan lagu nie.. OST dari drama Bukan Diriku - Bukan Diriku nyayian Samson.. follow lirik dia.. 

Setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu


Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku


Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu


Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku


Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu


Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku


Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


bila kita nak jumpa? awak busy.. saya busy..
sorang kerja kat ofis, sorang lagi kerja kat site..
malam awak turun ke dewan ada latihan, 
saya pula buat kerja sendiri..
SMS/CALL
hp rosak..
hujan setiap malam..
ada jak halangan utk berjumpa..
kenapa macam nie?
saya nak jumpa awak..
please..


p/s : tiada mood rupanya sebab rindu kat Mr Nizam.


Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014