Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Wednesday, 15 December 2010

Blog aku ringan je lah tak berat pun

semalam macam besa blogwalking sebelum balik rumah, Dah puas godek2 sana sini terjumpa entry yang best. Blog pun ada berat gak ya? teringin gak nak taw blog aku nie berat sangat ke atau ringan. ye la mana taw kalau korang buka, loading dia lambat sangat kan maknanya tu blog aku nie berat sangat la. nak kata letak banyak gadget tak juga, hehehe.. lagu entah apa pun aku tak letak lagi taw.. blog aku ni tak lambat pun loading dia, tapi kalau korang buka blog aku ni dan lambat sangat maknanya tangan korang tu berbau la yerr..basuh tangan dulu ye sebelum buka blog. hehehe..gurau jer..jom tengok hasilnya..

eh silap plak..fuhhhhh..harap blog aku takda ar berat sangat macam nie..

View Image
ehsan gmbr dari Mr Google.



1st check.
mak aih! 0.44 seconds je loading time? biar betol..hahaha..macam tak percaya je jadi nak check lagi blik.


2nd 
dah tolak brapa seconds jadi ar 0.15 seconds..eh macam tipu je nie..check lagi..


3rd
0.14 seconds.. web tools ni ok ke tak?? tak puas ati..check lagi..


4th

dah brapa kali click kat sana ni hasilnya
untuk blog aku yang bersaiz 126.55kb ni memerlukan masa loading selama 0.13 saat.
ringan ke tak?
aku dah click banyak kali taw, ni hasil yang aku dapat.
asyik keluar menda yang sama jak maknanya blog aku ni ringan la kan macam tuan dia gak..
hahaha.. angkat bakul masuk sendiri.


jom check berat blog korang plak.


bagi taw hasil dia k..hehe..

20 comments:

FyZa said...

blog dek ringan ja..so dont worry la..;)

MiSzy DiaN said...

kak fyza : eayaa..mana taw kalu org lain buka..lambt loading dia kan ..hehe

little cart00n said...

blog elie suam2 kuku kot..
tadi cek loading dalam 4.6 sec..hahha..

F.a.S.h.E.e.H.a said...

Blog fa pun tak timbang lagi. Hehehe. :)
Blog dian tak lahh berat mana. loading ok je

kai azmier said...

blog ringan la besh.. nk loading ta yh tunggu lama2.. 0.13 saat tuh kire laju gk la.. =)

MiSzy DiaN said...

little cartoOn : wahhh ringan nya blog..padahal bnyak gadget..hua3..alaaa 4.6 sec tu dah kira ok laa.. :)

MiSzy DiaN said...

fasheeha : timbang laa brapa berat blog..hehe..ringan ke? tq.. :)

MiSzy DiaN said...

kai : ah'ahh blog ringan mmg best tak yah tggu lama2 kan..senang je nak Bw..nak loading apa bnda pn ok je kan..hehe

Nor Adzwaty Rokkafella said...

aku pun da try...

http://noradzwatyrokkafella.blogspot.com/2010/12/ringan-or-berat.html

MiSzy DiaN said...

nor : ringan ke berat??hehe

syashafie said...

haha . pics tuh nmpak ringan ! :P

MiSzy DiaN said...

syashafie : pics mana yg nmpak ringan tue? :)

nas said...

aku punyer 82kb...blog ko berat sbb ko letak banyak pics...hu3...
aku letak banyak widget tp xde la berat..hu3 :P

nulhazwany abdul malik said...

tak berat pon. cepat je nak loading.
kalo lmbat tu adat la, kenkadang tenet kurang energy. hehe


btw, kredit to pakcik google. sesuai gmbar tu. haha

Cik Su said...

oo blog ringan senang nak ziarah cam ni.. bagus2.. teruskan cam nie k

dya adriza said...

saya punya blog dulu berat gak. lepas belajar2 dari yg pakar, boleh la kira ringan sikit la. skrg pun ok la ringan la. hehe x caya try singgah :P

MiSzy DiaN said...

nas : tq..aku mmg nak ubah pn blog ni nati..hehe..ko tlg ajar aku bley kaa??hehe

MiSzy DiaN said...

nulhazwany : tak berat?syukur...hehehe..ya kalu lmbt pn cik internet pny pasal arr tu..

p/s : clap ur hand for uncle gOogle :)

MiSzy DiaN said...

cik su : terima kasih ya.. rajin2 la menziarahi nati yaa.. :)

MiSzy DiaN said...

dya adriza : dulu kan masi budak baru belajar..hehe..nati aya singgah yaa :)

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014