Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Monday, 6 December 2010

Korea punya pasal!



Ya, korea punya pasal aku bangun lewat arini .. Korean movie! My girl! Patut jam 8.30 aku dah terpacak depan ofis tapi ni tak, jam8.50 baru nak bangun..wahh indahnya hidup aku.. kenapa mama aku tak bangun kan aku sebab dia pergi keja gak pun jam8 upanya mama pun tewas dengan cerita Korean tadi subuh. Ya! Mama la paling Manank sebab sambung tengok crita tu sampai episode  12 dan tamat jam5 pagi kot..aku dah tertido pun masa episode 11 tu pastu mama bangun kan suh tuka episode lagi aku pun dengan mamai nya bangun and tolong tukar kan..pastu tido balik.. memang hantu korea betol la aku ngan mama aku ni.. petang semalam tengok cerita ni start jam3 kot kalau tak silap pastu bila dah lepas maghrib kuar gi beli barang jap sebab adik aku yg tengah sibuk amik spm tu minta kirim makanan kat hostel then balik rumah.. lepas jak masak suma and rest aku tanya mama. Masa tu mama tengah nak tido kan anak buah aku..

                “ma,mama namaw tengok cerita my girl ka?
Pertanyaan ku tak di jawab sebab mama terus gi dapur..then…
                “ bha jom..naik atas..korea..korea”

mygirl1 thumb Sarangi Shim shim hae seo OST, My Girl   Korean Drama

ai? Rupanya mama pi dapur sebab amik nasi nak makan kat bilik aku sambil tengok cerita korea..wahhh semangatnya..layan punya laying cerita korea taw2 masa tu dah kul 2 pagi then mama cakap alang-alang kasi abis satu cd jak sebab cerita ni aku burn kat disc..hehe..aku pun ikut perintah je la sambil tu aku sibuk gak download movie hindi lagi..hehehe..aku ngan mama aku ni tak boleh di bawa layan sangat movie bersiri macam ni sebab nati jadi penyakit..haha..dulu cerita full house pastu coffee prince.. bila mama dah layan cerita macam tu tue memang berlarutan sampai subuh dan automatiknya tak pergi kerja..nasib baik la mama bos kan..hehehe..

 alarm pula dah start bising jam7 tapi aku peduli pa, awal lagi baru jam7..hua3.. sekali bangun 8.50. amik kau..awal sangat dah kan terus kelam kabut bangun g mandi, nasib baik baju dah awal iron kalau tak..memang huru hara la pagi nie.. dah tu bila dah ready nak g ofis, adik ku plak turun ke bawah dengan muka mamainya..

                “ kunat aku” aku terblurr..
                “napa kau kunat” aku tanya..
                “kunat aku maw gi taman” cakap dia sambil turun tangga. 
Sampai jak kt bawah terus wat gaya orang termengah-mengah macam baru abis berlari. Terus dia direct p depan pintu and maw pakai kasut. Sah-sah memang mamai ni budak dalam hati ku.

                “p mana ko tue?” aku Tanya adik ku.
                “aku maw pi kudai..beli kula2..beli kopok”

Mengarut betol adik aku ni, orang dah lewat gi ofis dia bley plak nak sibuk ikut sekali jalan, dah la mamai..alahai adik ku..on da way gi ofis, jalan sesak! Arghh abis la, time macam ni plak dia traffic jam adui..memang malang betol pagi ni dah ar tido lewat, jalan plak jam.. huhu..sampai jak ofis dah jam9.50 nasib baik bos belum masuk lagi. Selamat la aku..

p/s : kunat = penat
         kudai = kedai
         kula-kula = gula2..

Notakakiku : malam ni sambung lagi tengok cerita My Girl sampai last episode..hehe

No comments:

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014