Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Monday, 6 December 2010

Mengidam nak bertunang?




Mengidam nak bertunang? Ah’ah ayah aku la tue asanya dah mula ada perasaan macam tu..sejak dalam minggu ni dah brapa orang cousin aku bertunang and akan bakal melansungkan perkhawinan mereka pada tahun depan, insya allah.. Cuma yang jadi hal kat sini, ayah aku ni arr.. ari tu masa kat umah cousin aku, Kakak K..dorang ada bagi hantaran and gubahan hantaran dorang memang tip top ar, cun sangat2..hehe..ada satu hantaran tu yang wat ayah aku macam terpikat plak..hehe..hantaran duit tu kena gubah jadi bunga-bunga kecil and ayah aku cakap dia first time Nampak hantaran macam tu sebab unik and kreatif..macam excited plak ayah aku tu, aku pun tengok tersengih-sengih jak la. Then makcik aku cakap kat ayah aku..

                “ kalau kau nak sangat macam tu,nati suh c dian buat gitu”

Ai? Nama aku plak kena sebut.. aku pun tersengih-sengih jak la memandangkan dalam family kira umur aku ni dah bley kena pinang dah.. hua3 mengarut betol aku berangan ni yelah dah akak aku kawin bulan 7 lalu, tak lama lagi turn aku la plak kan sebab adik perempuan aku tu baru jak abis spm tak kan nak kawin dah kan?aku plak dah nak abis blaja lagi setahun..hehe..dalam fikiran aku masa tu, tak kan daddy nak suh nizam pinang aku cepat2 kot?hua3..berangan lagi..

Then tadi ada lagi cousin aku sorang baru bertunang. Ayah aku sibuk la gi tengok hantaran tu then dia cakap macam nie..

                “apsal sekarang ni aku di kelilingi dengan barang-barang orang yang nak bertunang ar?”

Nak tergelak jak makcik-makcik aku kat sana sambil suma pandang aku, aku pun wat donno jak la..hehe..pastu ada satu lagi kad kahwin ni yang menarik perhatian makcik2 aku ni..dalam kad kahwin tu,orang tu siap letak hamper 80 lebih nama orang tyang turut mengundang dalam wedding anak dia..wahhh tak penah aku tangok kad kawin macam tu yang letak banyak sangat nama orang yang dia nak jemput. Kot ye pun letak je la ‘turut mengundang seisi keluarga’ kan ringkas and senang.. ni letak banyak2 nak suh orang kira ke apa? Sebab nenek pun dah kira nama yang ada kat sana..haha..ada jua orang macam ni ya..pastu makcik aku cakap, ‘dian, kalau kau kawin nati wat macam nie k’, aku pun tersengih-sengih jak la..

View Image
* gubahan mcm ni yang wat ayah aku tertarik sangat..

Amboi, jodoh aku dah kena seru ke nie? Hua3…tak teringin lagi aku nak kawin sekarang ni wahai ahli keluarga ku sekalian..hehe.. dan buat ayah ku jua, entah sampai ke tak jodoh anak mu ini dengan nizam..hehehe..daddy doa kan jodoh aku cepat sampai ya kalau nak aku bertunang sangat..hehe..


2 comments:

FyNa said...

hahahahaha..sis, kalo mw tunang jgn lpa aku ar

M y M y said...

fyna : hehhe dun worry k..aku jemput gak tue..

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014