Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Monday, 10 January 2011

Cuti 5 bulan tanpa belajar?AKU TAK NAK!!


*klik untuk lebih jelas

tadi baru jak on9 FB kejap sebab nak tengok khabar classmate yang tengah LI sekarang nie. dorang ni nama jak praktikal tapi on9 dari pagi hingga petang macam aku.. hehe.. sekali buka jak page ni, terkedu aku jadinya. rasa macam.. entap laa.. aku tak boleh bayangkan 5 bulan tanpa kelas or praktikal?

sekarang nie aku tengah menjalani praktikal bermula daripada 29hb november 2010 sehinggalah 29hb april 2011 selama 6 bulan. ini adalah format bagi seluruh pelajar Politeknik.. aku tak sure macam mana tapi yang aku tahu, intake kali nie memang membingungkan kepala sebab setahu aku, intake bagi politeknik ada 2 kali setahun iaitu pada setiap bulan Julai dan Januari kalau tak silap aku. macam aku masuk poli dulu adalah intake bulan Julai. tapi sekarang nie intake tue dah berubah jadi 3 kali dalam setahun rasanya.. kalau tidak, cuti semester ketiga kami takkan pendek menjadi 2 minggu sahaja. 

selepas jak 29hb april 2011, bermakna kami dah tamat praktikal dan kemudian kena lapor diri di PKK nati.. pada 20hb jun 2011 pula bermula semester baru iaitu semester 5 bagi aku dan juga batch Julai 2009.. tempoh semester 5 kali ini adalah sehingga 18hb september 2011 dan cuti semester 5 hanya ada 3 minggu sahaja.

kemudian semester 6 bermula pada tarikh 29hb november 2011 sehingga 27hb april 2012..
last semester dah..

takwim akademik yang asal and selaras dgn poli yang lain.


yang jadi masalah kat sini.. kami praktikal sehingga bulan April sahaja dan bulan Jun nanti dah start semester 5. itu ada dalam takwim akademik 2011..  tapi tadi penyelia praktikal bagi tahu kemasukan semester 5 kami adalah pada bulan September dan bukan yang tertera pada takwim akademik yang telah diberikan. maksudnya bila tamat praktikal pada bulan April nie kami dapat cuti free selama 5 bulan tanpa belajar dan masuk kuliah semula macam biasa pada bulan September?


AKU TAK NAK CUTI FREE..
NAK KULIAH MACAM BIASA...


15 comments:

♥NuR SyAFiQah♥ said...

tu la pasal..start next sem uitm nk selaraskan start sem same ngan ipta lain

NUR AYNIE said...

wah...1st tme dgr org xnak cuty hihihih~~~bgus2 bersemangat~=)

MiSzy DiaN said...

nur : tak taw pun pasal nie..bila pergi kat direktori PKK..dorg takda ckp sal ni pun cuma tntng semester pendek jak..huhu..sengal btol mcm nie..

MiSzy DiaN said...

aynie : wOooahh masuk kuliah lagi best taw..huhu..windu maw blaja macam besa arr..

iqbalhakimi said...

waah..org ramai nak cuti..hehe..bagus dian nie..hehe..


bagus dian..even xsuka tak perlu la kita benci dia smpai xsetuju dia menang kan..dah rzeki dia.. =)

Asha Shalina said...

takpe dian, cuti 5 bulan boleh keje part time..kumpul duit..bulan 8 kan dh raya..hehe

Cikgu Fikri said...

ha?
biar btul dian?
pergh..
for sure boring kottttttt...
aper motif utama wat cmtu?

MiSzy DiaN said...

iq : tak nak cuti laaa..boring..huhu..sanggup lagi blaja t kelas taw..sb ada kelas cancel kdg2..hehe.. tapi serius..mmg wndu nk blaja mcm besa..huhu

rezeki ana dah menang kn..terima jak laa..hehe

MiSzy DiaN said...

asha : lepas praktikal ni mmg nak keja part time laa..kumpl duit..huhu..raya bulan 8 ke??tak taw pn..sb tak tgk kalender pn..n tak amik taw sgt pn..hehe

MiSzy DiaN said...

fiq : sekrang pn dah bosan taw pn apa lagi time cuti nati..huhu..motif dia?

untuk menyelaraskan sistem intake dgn IPTA yg lain tp merugikan plajar sedia ada sb dah membazirkan masa kmi slama 5 bulan..please arr jgn wat mcm tu..aiyoOooo sush nie..

E.d.Y said...

org lg nak cuti, dia tak nak cuti?

MiSzy DiaN said...

edy : tak nak cuti laa..tak best..huhu.. windu glerr nak masuk kelas taw..

Isteri Yang Comel said...

cuti2 malaysia

HaNTwO said...

pokcik nak cuti hehehehe...xnak keje leh tak??

nur adam said...

sambil cuti..sambil belajar...:)

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014