Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Wednesday, 19 January 2011

Day 19

Day 19- nickname you have; why do you have them?

nick name? nama timangan? apa itu? hihi wat tak tahu pula ya.. aku nak cerita kan secara ringkas jak ya.. aku tak ada banyak nama timangan cuma ada dua jak.. eh banyak ke tue? dua jak la..hehe..

sebelum tue, nama penuh aku ialah Dian Munira Binti Saidie

yang pertama sekali DYAN @ YAN
nie member baik dan rapat aku jak yang panggil aku macam nie.. usually kawan2 aku panggil aku dian.. tapi mereka yang sangat lah sengal lagi baik hati.. akan panggil aku Yan sahaja and if dorg text aku atau anta post untuk aku kat FB, mostly dorang akan guna nama DYAN.. not DIAN.. hehe..ada beza kan? adalah waaa..

yang kedua and last DIAN
tu jak pun.. hehe.. nama penuh and glomour aku.. hua3.. nak kena tampar laju2 nie taw..mostly..semua kawan2 aku panggil aku dengan nama nie.. nak sign lagi?? meh sini..hehe..




tapi kan.. masa aku kat sekolah dulu sampai sekarang, macam-macam nama aku dapat taw.. nak aku senaraikan?




munira - hah! ada sorang cikgu jak yang panggil nama kedua aku..yg len teda..


dian sastrowardoyo - nie dari aku sekolah rendah sampai sekolah menengah nama nie memang melekat kat aku.. muka aku nie ada macam pelakon cantik tue ke? dia cantik, aku nie comel.. haha..



lilin - nie pula maksud nama aku iaitu DIAN.. memang ada yang panggil macam nie arr..


along - along! along! along! lari.. dushh..tampar mereka semua sebab suka sangat panggil aku  macam tue, taw lah aku nie bendahari since form1 sampai form5.. 


budak kecik - konon dulunya ada abg angkat lah kat sekolah..dah jadi trend pun mesti ada abg + kakak angkat , kalau boleh angkat terus semuanya..hihi.. ada senior aku panggil aku budak kecik dulu.


budak comel - ini memang tak boleh di nafikan lansung..hehe..


doremon - dulu ada senior nie, dia panggil aku doremon sebab mulut aku ni hah tak pandai berhenti nak bercakap.. aku ingat lagi nama senior tu.. taqiuddin.. hihi


adik - nie aku rasa nak kena sepak jap ngan aku sebab panggil aku adik, padahal aku senior korang lah.. ok! maybe sebab saiz badan aku kecik kan.. boleh di maafkan.. hehe


manis - eh ni sepa pula panggil macam nie kat aku?? hehe..ada member sekolah rendah panggil aku macam nie.. hehe


ayang - tue Mr Nizam jak panggil aku bila kami dah kahwin..hahaha.. gatal! kami guna kau + aku jak 


aque lady - nie nama friendster aku lah.. hehe


cik munira - nie pula nama FB aku..sila cari cepat..tapi jangan add :)


kau/ko/weh/- hah yang seangkatan dengannya..hehe..


miszydian - nama aku di blog.. hehe..


kesimpulannya..
panggil aku dian dah cukup lah ok..hehe..


selamat berblogging








3 comments:

Irma A.Wahid said...

npe xblh add kt fb dian?? hehehe...nnti tmbh popular taw...hahah

MiSzy DiaN said...

@Irma A.Wahidhehe.. tak nak menyesakkan friend list dgn org yg tak di kenali..hihi.. lama menghilang? baru on9 yaa..hehe

Irma A.Wahid said...

yeay..bru je on9 ni haa...selama ni on9 je tpi xtaw nk update entri ape n bw da boring..ni bru de wktu free...singgah le sini...

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014