Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Wednesday, 26 January 2011

KENAPA SUKA BUAT MAKSIAT DALAM TANDAS?

Quick entry..
maaf sebab dah lama tak update blog ini.. hehe.. siapa yang cantik dan hensem tue angkat tangan cepat.. hah! kamu yang dah mula perasan hensem lagi cantik dan lawa, tolong gantikan aku buat Final Year account..  baru lah aku dapat blogging macam besa.. hihi..

enjoy dis quick entry..
eh..lupa plak something..
saya kirim salam sayang + rindu sama kamu semua..
dan juga Happy Birthday to cikgu comey ini..



Cikgu Jan sedang mengajar subjek Bahasa Melayu dalam kelas tingkatan 5, beliau meminta pelajarnya memberi pendapat masing-masing tentang tajuk " Mengapa Remaja Selalu Melakukan Maksiat di Dalam Tandas Awam"

Wani : Pada pendapat saya remaja yang sanggup melakukan maksiat dalam tandas awam terdiri daripada golongan yang tidak berkemampuan menyewa hotel.

Ali: Saya tidak bersetuju!! Sebab ada di kalangan mereka yang berkemampuan pun masih membuat maksiat di tempat sebegitu.

Wawa: Mengikut firasat tok guru saya...Mereka ini kelam kabut atau dikategorikan sebagai tak tahan hingga tidak sempat mencari hotel ataupun tempat yang lebih sesuai dan yang paling penting mereka ini cetek tentang pengetahuan agama cikgu!

Mat: Saya bangkang sama sekali cikgu bahawa remaja itu cetek tentang pengetahuan agama..

Wawa: Kenapa?? Bukankah mereka yang sanggup melakukan perbuatan sekeji itu cetek tentang agama ataupun tidak tahu menghayatinya.

Cikgu Jan: Kenapa kamu tidak setuju dengan pendapat Wawa tadi?

Mat: Sebenarnya mereka sangat arif tentang agama. Sebab mereka tahu malaikat tidak masuk tandas dan jika mereka melakukan maksiat dalam tandas malaikat tidak dapat menulis amalan buruk yang mereka lakukan


pic ehsan Mr Google




p/s : jangan lah buat maksiat walau di mana jua anda berada.. 

CREDIT TO : SINI




selamat berblogging

8 comments:

Aretikz said...

Semua dah tahu sal agama, tapi dorang buat2 tak tahu, sebab syaitan itu ada, hehe.. maksiat itu luas.. bukan stkt berzina, berpegang tangn, berduaan bukan muhrim pun maksiat, mencuri, membohong atau apa2 benda buruk semua maksiat.. yang penting sentiasa kita bermuhasabah diri ^_^

Cikgu Fikri said...

pergh..
final year akaun?
mesti penat kottttt..
serabut tak kepala ko?
huhuhhu..
wei, jumpa ko kt KL ae?
bler?
di maner?

Steng Julizah @ Sten' said...

da follow u..follow me back..im a sabahan too..;)

Nor Adzwaty Rokkafella said...

aku ada tag ko...hehehe...

http://noradzwatyrokkafella.blogspot.com/2011/01/cinta-hati-1st-giveaway.html

aliefcmoi said...

betol2..remaja skrg mcm tak dpt nak tunggu kahwin je..baek kahwin terus..kalau kawen,,semua bnda haram,jadi halal..haha..hye awk..jgn lupa singgah blog saya pulak.k..dan jgn lupa follow taw..follow k..i follow u,u follow me..hehe..
http://aliefcmoi.blogspot.com/

zubir othman said...

Salam new blogger

nice blog...hehehe

jom singgah blog saya

http://zubir5588.blogspot.com
\segala komen dan cadangan adalah amat dialu-alukan...tq

Cikgu Fikri said...

dian!!!!
bler nk update entry bru..
tak sabar nk komen pnjg2...
huhuhuh..
akaun dh siap blom?
huhuhuhu.....

Cikgu Fikri said...

Dian..
anda ditagged..
huuhh..

http://cikgufiq.blogspot.com/2011/02/aku-nak-buat-contestader-org-nak-join.html

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014