Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Tuesday, 18 January 2011

khabar baik atau khabar buruk?

baru tadi dapat call dari Mr Angkuh .. rupanya dia khabarkan berita tidak baik..

Mr Angkuh : assalamualaikum.. buat apa tue? *dengan slanga semenanjung
Me : waalaikumsalam.. takda apa pun.. * tergelak dengar dia cakap mcm tue..
Mr Angkuh : sibuk ke? * masih dengan slanga semenanjung
Me : jangan lah cakap macam tue.. bidanya.. * dua2 ketawa..
Mr Angkuh : ada berita buruk nie.. * dah ilang pun ketawa..nada serius
Me : apa dia? * dah mula berdebar2 nie..
Mr Angkuh : minggu depan kena pergi semenanjung.. 
Me : hah? apa? buat? 
Mr Angkuh : ada MSP nanti..
Me : bila jalan? *dah mula sedih..
Mr Angkuh : 28hb nie sampai 5 atau 6 hb gitu..
Me : *terdiam kejap.. dah bagi tahu ayah?
Mr Angkuh : sudah.. ayah suruh balik dulu..
Me : bila balik?
Mr Angkuh : minggu nie..

dushhhh* kenapa minggu nie??huhu

Mr Angkuh : nda cukup barang nie sekarang..tu lah maw balik nie..
Me : amik apa nanti?
Mr Angkuh : single jak. macam dulu.. kalau double nda boleh..
Me : oouh.. k.. * dah mula tiada mood
Mr Angkuh : jadi ketua pasukan nie.. *terdengar nada dia ceria
Me : oh ya? tahniah la.. * mula happy balik..
Mr Angkuh : ok lah.. maw pi dewan nie.. ada friendly match lagi..
Me : ok gud luck ya.. nanti balik dari dewan call balik?
Mr Angkuh : ya sayang.. k..take care..salam..

end of call..

perasaan? tak tahu nak cakap apa.. tetiba hilang mood.. happy pun ada sebab dia nak pergi MSP kan tapi entah lah.. maybe aku patut jumpa dia dulu before dia jalan.. 

Mr Angkuh kena panggil oleh Sir Yaacub untuk mewakili PKK ke MSP.. apa tue MSP? Majlis Sukan Politeknik. Tuan rumah kali ini adalah Melaka..last semester Mr Angkuh dah berjaya mengharumkan nama PKK walaupun hanya dapat tempat kedua tapi itu adalah pencapaian terbaik PKK dan yang penting PKK dah jadi johan keseluruhan semasa MSP yang lalu.. 

oh dia ikut apa? jadi ketua pasukan untuk apa? 

dia ialah pemain badminton.. of course lah dia jadi ketua pasukan badminton. sebelum nie dia pernah mewakili Labuan ke Brunei untuk BIMP-EAGA ship iaitu tournament badminton di peringkat kebangsaan kot tak silap.. Im proud with you Mr Angkuh.. 

* aku suka kalau dia buat macam nie and jumping.


* ada pic Mr Angkuh kat poster nie..
nampak tak?

semoga kali ini awak akan membawa pula kemenangan seperti dulu ya..  and yes.. harap dengan kemenangan awak nanti akan buat ayah bangga dengan awak..

team badminton PKK


p/ s : sebelum awak jalan.. nak jumpa dulu boleh tak? 

6 comments:

niesz said...

maju la sukan tuk negara..hehe..xpe la, berpisah kejap..ehe..

MiSzy DiaN said...

niesz : eyaa..hehe.. tq yaa.. kejap jak berpisah..tp rasa macam lama plak..hihi..

cik miera said...

bestnye dier atlit..hiii..majulah sukan untuk negara..

MiSzy DiaN said...

cik miera : hehe..best? mmg best pn..plg best kalu dia menang..happy sangat2..macm nak lompat2 jak..hehe

azieda razak said...

alaa cian dia.. kena tgl sorg2... wish good luck pada mr angkuh kamu...

MiSzy DiaN said...

azieda : huhu..cian kan..hihi..tq yaa..

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014