Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Tuesday, 4 January 2011

Saya Blogger Sabah

WHAT IS WASABER

credit pic to : WASABER

Saya Blogger Sabah!
semangatnya.. 
ini adalah anjuran daripada 

Blog Pilihan Malaysia

untuk

nama : MiSzydIan | dIaN



cara hubungi : My Blog

daerah/jajahan : Kota Kinabalu


tempat tinggal : Inanam, Kota Kinabalu


apa yang menarik di tempat anda : 

1.Gunung Kinabalu + Kundasang
tarikan utama ialah Gunung Kinabalu..
oh ya, siapa yang rasa nak mendaki Gunung Kinabalu, boleh lah datang ke Kundasang ok?
kundasang kat sini ialah satu-satunya tempat sejuk yang ada kat Sabah..
sama gak macam kat Cameron Highland, Pahang.
dari dekat pun dah boleh nampak Gunung Kinabalu.



2. Pasar Kraftangan, Kota Kinabalu

siapa yang berminat dangan kraftangan or mutiara boleh berkunjung kat sini..
kat pasar nia ada pelbagai jenis kraftangan yang dijual.. 
selalu yang menjadi tumpuan ialah rantai mutiara dan gelang kristal.



sila jangan rambang mata bila nak pilih gelang kristal or rantai mutiara..
rantai mutiara kat sini paling famous amos sebab mutiara nya ialah asli ..
mutiara air tawar atau mutiara air masin..
aku taw tentang ni sebab dulu pernah bisnes macam nie gak..hehe



ada banyak lagi kraftangan yang menarik..
aku rasa macam nak beli jak mana yang lawa..hehe



3. Gaya Street Market

Biasanya kat sini kami panggil 'tamu'. Tamu Gaya Street nie hanya di buka pada hari ahad sahaja daripada seawal jam 6 pagi sehingga lah tengahari. Kenapa tak panggil tamu ahad ke? kenapa Tamu Gaya Street? sebab tamu nie kena buat kat jalan 'Gaya Streer'.. ok! pelbagai benda menarik kena jual kat sini..
selalunya kalau aku pergi kat sini cuma nak tengok dorang jual kucing parsi atau arnab..tak pun hamster..
best datang kat sini sebab Mat Salleh pun ramai kat sini taw.. :)



4. Shopping Centre

nie bangunan paling lama yang ada dekat KK..
Centre Point a.k.a Yohan
tak pernah lenggang ok?
memang port lepak, dating, shopping and anything..


1Borneo Hyper Mall
tak silap aku nie adalah Hyper Mall yang terbesar di Sabah..
suggest kat korang kalau nak shopping pergi kat sini ok
^.^


Suria Sabah
baru jak mula beroperasi..
ini pun antara tempat da best untuk shopping.. hehe


5. Kota Kinabalu Esplanade and Waterfront

siapa rasa dia cukup comel untuk bergambar dengan ikan montel ini, boleh lah menjejakkan kaki ke sini..hehe.. ini antara satu port untuk stay sebab dia ada view yang menarik yang mana ia menghadap Pulau Gaya dan juga sunset. then kalau nak stay-stay sambil makan and tengok sunset boleh lah singgah ke WaterFront yang menyediakan banyak kedai makan best2..




ada banyak tempat yang menarik, tapi ini adalah yang paling the best di area Kota Kinabalu..
so, jom datang Sabah ok..
kalau korang balik, make sure kena bawa balik amplang and ikan masin..
hehehe..

p/s: credit pic to Mr Google

6 comments:

tim said...

centerpoint aka yohan.
sikit sa lupa itu nama tau
hahaha

Q.U.e said...

i luv sabah!

Nordin said...

singgah :)

MiSzy DiaN said...

tim : hehe.. yaa..dulu namanya yohan kan..hehehe..masa aku umo 6 taun kot baru p yohan..main game jak..hehe

MiSzy DiaN said...

QUE : tanah kelahiran kan.. :)

MiSzy DiaN said...

nordin : tq sb singgh.. :)

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014