Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Sunday, 20 March 2011

cuti 9 bulan tanpa belajar memang best kan?

ok tipu jak tajuk kat atas tue.. mana ada cuti 9 bulan tanpa belajar direct macam tue jak, budak sekolah yang baru abis SPM pun tak da cuti macam tu melainkan dorang kawin and terus honeymoon :) aku praktikal sekarang and bulan depan dah nak abis ,^^ excited? tak! sebab ada cuti 3 bulan dan memboringkan ok :) 

entry kali nie padat dengan gambar2 vintage dari semester 2

semalam ialah kali pertama aku berkunjung ke rumah sewa berpuaka ( tipu jak ) sebab nak hantar box kawan aku tapi aku tertinggalkan sekali sweater aku yang paling mahal kat dalam box tue huhu malangnya.. tak taw bila lagi boleh pergi sana.. keluar jak dari area perumahan tu, sayu jak hati aku.. bubye rumah sewa ku yang banyak kenangan pahit manis dan asam garam yang memedihkan.. 


ehsan Mr Google

aku pulang ke rumah bukan dengan tangan kosong tapi dengan 1 kotak besar yang baunya cukup ummphh.. menyengat hidung betul.. entah berapa lama dah tak sentuh kotak nie.. haha.. kali terakhir aku sentuh pun masa nak balik bercuti sem2 dulu.. besar dan berat sangat2 kotak nie ok..


apa dalam kotak nie? nie semua hasil usaha aku belajar masa semester 2 dulu.. sebarang paper quiz, midterm and buku rujukan ada kat sini.. aku tak taw apa angin aku semalam pergi redah satu kotak nie.. nasib baik tak keluar segala tikus dan cicak, paling2 pun lipas sekor jak yang meninggalkan biji-biji itan yang berbau busuk.. 
nak buat macam mana dah lama sangat terperuk kat hujung pintu masuk umah sewa hehehe..


zoom untuk image yang lebih jelas.. weyhh jangan lah di tengok biji-biji itam yang kecik tue.. ok! aku bukannya orang yang nda mesra alam ok cuma kotak ni dah lama sangat nda kena buka pasal tu laa banyak sangat pewangi kat dalam kotak nie.. lupa plak, tujuan aku mengambur dekat kotak nie sebab nak cari balik paper akaun hehe.. nak buat report (^.^)



mengambur punya mengambur terjumpa plak kertas nie..
aku ingat lae time nie maw dekat final exam and tue lect suruh kami buat amali kalu nda silap sebab markah P/B kami nda lengkap kan.. nie laa kalau lect pun jarang masuk kelas, bagi kerja last2 minit.. yang kawan nie pun hebat sangat, dia pergi tinggalkan nota cinta dekat pintu rumah sewa sebab hosmet aku balik awal lepas kuliah tue tapi nda bawa soalan amali..


semester 2 banyak belajar teori dan akaun tapi bab2 teori nie buat otak kami jadi lebih kreatif.. aku nda concentrate sangat pun masa lect ajar kat depan.. boring punya pasal, buku pun jadi mangsa..
ok moral kat sini, sila jangan terbawa-bawa perasaan angau ke dalam kelas, kalau nda buku tu akan jadi nota cinta :)


memang teda kemahiran melukis lansung hahaha..
tangan nie hah gatal sangat maw menconteng.. bukan aku seorang jak ok.. member class yang dok kat sebelah aku pun 2 x 5 jak conteng nama dia kat kat buku nota.. nasib bukan buku teks kalau nda, kompom hujung sem beli pemadam colorful berdozen2 untuk padam balik semua conteng2 nie..
ok tipu..
itu hanya berlaku pada zaman sekolah rendah..

aku tak taw la apa entry aku kali nie.. aku nak cuba upadate setiap hari tapi ada satu perkara yang mengganggu pemikiran aku..  
bila bhaa lect maw datang melawat nie.. buku log aku nda siap lagi.. aku maw kasi kompom waktu jak sebab jumaat nie ada latihan memandu..

p/s : tadi terjumpa satu blog nie.. serius.. memang lawak gila sampai klasmate aku pun entah masi ketawa ka nda sekarang nie.. hehe


'selamat berblogging'

No comments:

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014