Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Monday, 21 March 2011

Nervousnya BESOK keluar result SPM


hoho.. esok ialah hari yang menentukan segalanya.. segala perasaan gembira, sedih, takut, bimbang dah bercampur baur menjadi satu iaitu perasaan nda tentu arah.. erk ya ka?? hahaha.. esok kan keluar result SPM dah, of course la aku nervous nak taw apa result yang adik aku dapat.. ehehe.. adik aku punya okei, bukan aku.. sorry tipu tadi.. tipu ikhlas taw ^,^ sila jangan tarik 10 muka jauh2.

adik aku sempat lagi pergi interview untuk kerja part-time arini, aku tak taw laa dia nak kerja kat mana tapi tadi tengok kat status dia, dia cakap maw p interview dengan kawan dia.. 

oi! esok ko ada hal penting tu, siap sedia la ok maw menangis..

rasanya siapa2 yang dah sambung belajar kat IPTA/IPTS sekarang mesti pernah melalu saat getir tue kan.. ye laa.. esok nak keluar result, malamnya dah tak boleh nak tido.. pusing kiri, pusing kanan.. pandang atas, pejam mata.. terbayang-bayang dah berapa A's korang dapat.. berbaloi atau tak usaha korang selama nie pergi sekolah dengan bawa beg yang ringan sebab buku teks confirm tinggal kat rumah nak bagi adik2 yang masih form3 belajar..

then sibuk anta SMS berantai dengan classmate, wish gud luck, semoga dapat result baik, minta doa lagi, suruh tunggu sama2 untuk amik result, tanya nak pakai baju sekolah lagi kah atau nda? pakai tudung kah nda? ye laa kan nak amik result, pakaian mesti lah sopan and kemas tapi dah sijil tamat persekolahan dah kuar pun, buat apa nak pakai baju sekolah kan.. aku dulu pakai t-shirt ngan seluar jeans jak and tudung.. :)

awal jam 9 lagi dah terpacak depan pagar sekolah padahal result keluar jam10.. saja maw tunggu kawan kan.. time nie la dapat jumpa ramai member lama selepas semuanya bawa diri tamat jak SPM.. itu kan kebebasan bagi semua pelajar.. ya kan? mengaku cepat!!

5 tahun belajar kat sekolah dan SPM menentukan arah tuju selepas tue.. berbaloi ka nda apa yang kamu dah buat masa tue.. datang sekolah sebelum jam7, pergi perhimpunan setiap hari, ada spotcheck, sibuk dengan KoKum, mana lagi kelas tambahan, balik lewat sebab nak extra kelas lagi, pergi kem or seminar SPM sana sini.. weyhh banyak lagi laa aktiviti masa sekolah dulu, aktif sana sini and at the end, SPM! belajar ka nda? mesti berhempas pulas kan.. penat.. aku pernah rasa semua tue..

syukur alhamdulillah, result yang aku dapat berbaloi jua dengan usaha aku selama menjadi Budak Sekolah Menengah.. biarpun cuma menjadi pelajar Poloteknik Kota Kinabalu, aku bangga ok dengan tempat aku belajar sekarang.. belajar di mana2 pun sama jak pun asalkan naiwatu tu betul kan :)




ok la adik ku sayang.. kalau ko dapat result yang lagi baik dari aku, tahniah.. nati hujung bulan aku spend ko p WanBee okei.. nda pun, kita pi picnic jak laa.. dapat jak result baik, terus apply JPA, ikut rentak kakak mu yang comel dan perasaan masih sekolah menengah ini ok? dan sila jangan masuk Politeknik Kota Kinabalu nati.. ini amaran keras dari aku dan aku tipu saja untuk statement nie.. haha jangan marah :)

untuk semua bloggers yang nak amik result SPM esok, semoga mendapat keputusan yang terbaik dan sila jangan sebut ayat 'menyesal' okei sebab alam persekolahan kamu dah berakhir pun, so selamat menempuhi alam pengajian yang akan datang.. dan sila lah menangis esok untuk meraikan kejayaan kamu okei :)






p/s : semalam kazen aku ada text and dia bagi berita paling nda best lagi menyedihkan.. dia balik Mesir pada 3hb, ngam2 birthday aku.. huhu.. sebalnya.. minggu depan lae tue..

4 comments:

nelly said...

SPM ESOK !!Aiseh .mahu sambung form 6..
=)

syazwani said...

doakan result SPM wanie~

MiSzy DiaN said...

nelly : hehe.. sambung jak selagi ada kemahuan di hati.. hehe

MiSzy DiaN said...

wani : kak doa kan semoga wani dapat keputusan yang cemerlang yaa :)

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014