Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Saturday, 30 April 2011

Please be good with me, dearest May 2011




sorry for those yang menyinggah di blog comel ini tapi tidak mendapat layanan yang sepatutnya~
hehehe..
aku akan kembali berblogging pada malam nie dengan 
entry yang korang pasti tertunggu-tunggu iaitu
hadiah lucky draw..
keputusan lucky draw akan keluar pada minggu depan iaitu
hari selasa..
okei?

and to May 2011, 
please be good with me 

happy pekerja day semua
and
selamat berblogging

Photobucket

Pengumuman - Senarai nama peserta Dayana Az dan Miszy Dian buat LUCKY DRAW!

sila amik perhatian,
maaf di atas segala kesulitan yang berlaku
ini adalah entry baru,
dan link nama peserta ada di bawah gambar ini.


perhatian kepada peserta 
senarai nama peserta telah di keluarkan,
dan korang boleh lah check nama bagi memastikan nama korang tidak tercicir..
some of ur name, ikut nama profile
so, sila check sekali dengan link kamu ya..
takut nama sama tapi link lain², means link tue orang lain punya hanya di sebabkan nama sama.



Photobucket

Friday, 29 April 2011

TAMAT ~ Dayana Az dan Miszy Dian buat LUCKY DRAW!




11: 59 pm
dengan ini di sahkan bahawa 
telah tamat dengan jayanya ~ (n_n)Y

tiada lagi sebarang penyertaan akan di terima.
senarai nama peserta akan di keluarkan pada esok hari 
bersama hadiah² yang bakal di menangi.
sila amik perhatian !
seperti yang kamu sedia maklum, hadiah telah bertambah menjadi 10 pada entry yang lepas dan sekarang, kami baru sahaja buat keputusan, jumlah pemenang lucky draw kali ini adalah 
12.

banyak hadiah, tapi nda lah seGrand hadiah contest nie, cuma rezeki tengah mencurah² bak air paip, so apa salahnya nak bagi 12 kan? ke korang nda maw? hehehe~ :)
yang penting hadiah tersebut simple dan comel macam kami berdua
(n__n)Y

okei,
nantikan senarai nama pada esok hari dan sila bagitaw dengan segera if nama kamu tiada..
check link tue ok? 
hadiah? tunggu lah malam esok..

terima kasih kerana sudi menyertai Lucky Draw kami.



Photobucket

Dayana Az dan Miszy Dian buat LUCKY DRAW!


STICKY POST!


Salam bloggers!


Miszy Dian dan Dayana AZ nak buat LUCKY DRAW! sebab Dayana dah teringin sangat plus, nak bagi hadiah apa yang mampu untuk rakan blogger, Miszydian pulak dah nak habis praktikal sudah so kira nak share hasil praktikal dengan semua blogger.. sila like cepat² (n__n)Y

 Lucky Draw ini khas untuk semua bloggers yang ada sekarang .. any bloggers and nda kisah lah kalau kamu blogger newbie or what, blog nda comel or blog kemas, semua boleh join~

syarat2 Lucky Draw

1. terbuka buat followeMiszy Dian dan Dayana AZ .. means kena FOLLOW :)
2. buat satu entrI pasal lucky draw and letak tajuk 'Dayana AZ dan MiszyDian's buat LUCKY DRAW! ' 
3. letak banner lucky draw kat entrI, dan linkkan ke entri ini. 
4. tag 3 orang blogger and make sure mereka tahu :) 
5. hantar nama dan link kamu di bahagian comment ENTRI Miszy Dian sahaja :)

hadiah?

hadiah di sediakan untuk 5 orang pemenang yang mana akan di taja oleh kami berdua so of course lah 
kamu kena follow 
blog Miszy Dian dan Dayana AZ kan :)


Hadiah Utama - Handmade Chocolate 
2nd - Blog Header dari DD BSHOP 
3rd - Blog Header dari DD BSHOP 
4th - Blog Header dari DD BSHOP 
5th - keychain khas dari Sabah

kalau ada rezeki, hadiah mungkin akan di tambah lagi.. even nda ramai yang join pun, lucky draw tetap akan berjalan seperti biasa.. nahh peluang kamu lagi besar taw :)

tarikh tutup?
tamat pada hari praktikal Miszy Dian

29hb April 2011 | 11:59pm



Photobucket

Hari terakhir yang tiada makna




29hb April 2011
dengan ini di sahkan bahawa Latihan Industri bagi pelajar bernama 
Dian Munira dengan nombor pendaftaran 07DPM09F1**3
tidak sah dan belum tamat!

(T_T)
jangan tanya kenapa aku belum tamat LI macam orang lain,
bukan bermakna prestasi aku di company tue nda bagus, tapi semua surat menyurat belum selesai dan satu pun belum kena sign lagi ~ huehuehue :B
kepintaran kan. suppose kelmarin lagi kena prepare semua tapi buku log tertinggal di rumah dan tadi pun nda datang ofis sebab pergi latihan. jangan lah nak bermimpi ada party perpisahan macam classmate yang lain, tiada makna juga bagi sebab next week aku kerja part time juga di sana~ pasal tue lah aku buat selamba jak dengan surat menyurat yang lain, and penyelia aku pun faham jua~ nasib baik kan :)
so next week kena lah datang ofis seperti hari² sebelum nie. 




ok, cukup cerita pasal LI, sekarang maw cerita kejap pasal Royal Wedding tadi. 
Oh Em Gie~
even wedding gown Kate nampak lebih moden, still nda boleh menandingi gown Diana dulu hehe, dan crown dia pun, even simple tapi nda terlawan dengan kilauan crown Diana juga~ :p
tapi masing² ada kecantikan tersendiri bukan?
 and ini cuma pendapat aku :) 





done! next story pasal Lucky Draw
Hello blogger's~ sila amik perhatian ya.
list nama hanya akan di keluarkan sebaik sahaja Lucky Draw ini tamat dan kemudian kami akan melakukan rombakan hadiah~ :)
sesiapa yang ada bermimpi pasal petunjuk untuk lucky draw, sila bagi tahu ya.. hehe..

orite,
selamat berblogging semua




Photobucket

Thursday, 28 April 2011

Menjadi orang yang paling di cintai oleh manusia


salam penghulu segala hari~
hanya entry ringkas sahaja pada hari ini.
renung²kan petikan di bawah ini.



Sembunyikan kemarahan anda,
Jangan mengungkit-ungkit kesalahan yang kecil,
Tutuplah mata dengan kenakalan orang lain,
Maafkanlah kesalahan yang di lakukan ke atas diri anda,
Dan kuburkanlah segala celaan itu,
Nescaya anda akan menjadi orang yang paling di cintai.





p/s : credit gmbr - google


Photobucket

I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!

Pirates of the Caribbean 4

aye aye captain!

apa perasaan bila ada orang cakap macam tue? excited sebab ada pengikut setia macam kamu la juga 
kan? hehe

3 perkara menarik sekirannya menjadi seorang lanun

1. ada pengikut setia dan anak² kapal

let's start the  day with 'aye aye captain'..
bersemangat terus kan nak memulakan pengembaraan baru. feel sebagai seorang ketua tue, sangat² lah tinggi sehingga nda tercapai akal memikirkannya. imaginasi sudah overdose~ seriously, jadi lah ketua lanun.. feel tue memang lain dari yang lain.. best kan? 
itu membezakan di antara seorang ketua lanun dan anak² kapal yang lain.

2. berjumpa dengan musuh dan mengadakan peperangan dan pengembaraan

first, perasaan ingin tahu yang meluap² dan rasa nak jak face to face dengan orang tue sekarang, sedangkan dah buat perjanjian akan berjumpa pada tarikh sekian sekian~ musuh! excited? takut? rasa nak menang? jadi la lanun~ macam² musuh boleh jumpa nanti dan of course lah peperangan yang hebat bakal berlaku, kalau boleh kalah perang dunia ke-2 ..
nak lagi kalau berkomplot sama ketua lanun lain untuk membalas dendam dengan orang lain. perghh~ excited nak berperang.
sambil berperang, merasai pengembaraan yang hebat dan menakjubkan. 

3. kekayaan, kemenangan dan abadi ( immortal)

bayangkan kekayaan yang akan di kecapi sekiranya kemenangan berpihak kepada diri sendiri? bukan setakat kaya emas segantang tapi satu gua tue menjadi milik ketua lanun dan anak² kapal. nak lagi kalau dapat apa yang di idam²kan iaitu punca peperangan terjadi~ rebut kapal yang mana orang akan respek dengan tuan kapal iaitu ketua lanun dan juga immortal, kekal abadi selamanya~

nak jadi lanun? jom la jadi lanun ramai² di pawagam pada 19 Mei 2011




Photobucket

Teka-Teki by Cute Mum

klik banner

tadi siang dah cakap awal² ngan cute mum nak join teka-teki nie, even dah last minute and seriously, aku terblurr~ sket ngan syarat² dia. besa lah, mood nak tamat praktikal memang macam tue.. hehe..
start mengeledah jam 12:30am dan tamat 12:46am
kejap jak kan 
(n_n)Y

soalan teka teki

1. Sudah berapa kali Dania menonton Movie di Panggung Wayang?
2. Berikan semua Tajuk Movie yang telah Dania tonton.
3. Berikan sekali Tarikh Dania menonton Movie tersebut.


jawapan

1. sudah 3 kali Diana menonton movie di panggung wayang.
2. RIO , Hop , Aku tak bodoh
3. Rio - rabu, 13 April 2011 , Hop - khamis, 31 Mac 2011 , Aku tak bodoh - isnin, 13 Disember 2010


p/s : ada satu wayang yang dania nda jadi tengok iaitu pada
khamis, 21 april 20111 - the roomate,  sb dania under 18teen

okei done!



petunjuk untuk memenangi Lucky Draw

hye!
hebatnya penangan Lucky Draw kali nie sampai ada blogger yang termimpi² nak menang hehe..



 entry perasan, padahal blogger tue mimpi si pascal comel datang menerjah dia.. haha
sampai macam tue sekali, woahh~ first time ada orang termimpi blog comel nie muehehehe~ (n_n)Y
dasyat ~ memang dasyat dik, sampai terbawa² dalam mimpi hihi.
maybe pascal bawa petunjuk kot untuk dia, 
petunjuk apa? petunjuk yang dia bakal² menang Lucky Draw kali nie.. ehehee
jadi korang, kalau rasa² nak menang Lucky Draw nie, sila lah bermimpikan blog comel ini ya~
mana taw si pascal comel akan datang menerjah kamu dan menyampaikan pesanan bahawa kamu bakal memenangi handmade cokelat.





bhaa~ siap sedia bermimpikan pascal comel ini ya hehe
ehh terlupa nak bagitaw, siapa blogger tersebut.
klik header ini


M Y Z . Z I E M A


blogger bertuah yang bakal memenangi Lucky Draw
(n__n)Y



Photobucket

888th Follower


header milik siapakah ini?

ツ pElaNgi IdOp tYkA ツ

follower ku yang ke-888
terima kasih Tyka sebab sudi follow blog
cicak comel versi purple ini. 

alaaa.. 
aku print screen tadi tapi lupa nak bulatkan muka dia comel tue sebab kejap lagi nak balik rumah daa.. hehehe.. excited kan dapat follower yang ke-888


what else I can say,
dia nie blogger newbie lagi and blog dia kaler orange
goshh~ aku peminat kaler orange jua okei :)

jom berkenalan dengan dia, 
nda baik sombong²,
nati kamu nda comel tue macam aku hehe..



Photobucket

Bahaya fesyen di jalan raya ~ Jangan kalah bergaya!

berfesyen kerana mahu tampil anggun dan menawan tanpa mengira usia, kedudukan dan kerjaya bagi setiap wanita, sememangnya memiliki sekurang-kurangnya satu barangan fesyen kegemaran. yai! kamu mesti ada kan, wahai kaum perempuan?

tapi tahukah kamu, mengikut kajian yang dijalankan di United Kingdom, lebih daripada 11.5 juta wanita seolah² mengumpan diri sendiri dan orang lain untuk terlibat di dalam kemalangan jalan raya sekiranya mengenakan kasut yang tidak bersesuaian ketika memandu ~ okei, aku selamat jap sebab belum ada lesen.

mengikut data kajian daripada syarikat insurans, empat daripada lima pemandu wanita mengakui memandu menggunakan stilletos, yang mana bukan sahaja menyukarkan pemanduan tetapi boleh menyebabkan berlaku bencana yang lebih buruk. pemakaian sandal flip flop dan bertali juga menyukarkan kenderaan yang mana 11.5 juta daripada 14.3 juta pemandu wanita berdepan dengan risiko kemalangan hanya kerana selipar jepun~ 


tetapi, bukan kasut sahaja yang boleh mengakibatkan kemalangan, malah ada kajian yang dapat membuktikan bahawa pemakaian cermin mata gelap berbingkai besar adalah salah satu fashion hazard atau berbahaya di dalam berfesyen ~ siapa ada cermin mata hitam besar, angkat tangan :)


penulis Ray Massey menyatakan bahawa 12 juta wanita yang obese mengenakan cermin mata hitam semasa memandu boleh mengurangkan had penglihatan mereka terhadap jalan raya terutama dengan pemakaian cermin mata berbingkai lebar dengan cermin berwarna gelap atau merah jambu.


kasut dan cermin mata sememangnya barangan yang harus di miliki tetapi pengendalian kenderaan membabitkan keselamatan nyawa dan adalah tidak berbaloi jika bergadai nyawa hanya kerana ingin sentiasa tampil cantik dan bergaya.

terkini, kegilaan fesyen muslimah bergaya memang menakutkan terutama dengan lilitan selendang yang panjang yang tidak kemas dikhuatiri mengehadkan pandangan ketika memandu, so bagi mengelakkan gangguan ketika memandu, wanita perlu berhati-hati bemula daripada langkah pertama iaitu mula memegang stering. penumpang juga perlu ingat, bukan hanya pemandu yang boleh menjadi punca gangguan, anda juga berpotensi menjadi punca.

bahaya fesyen di jalan raya

  • cermin mata hitam

ia mungkin tampak cantik apabila di gayakan tapi pemakaian cermin mata boleh mengehadkan pandangan, malah titik hiram juga lebih besar

  • kasut tumit tinggi

menghalang pergerakan kaki terutama apabila berdepan situasi kecemasan

  • gincu

walaupun penampilan itu penting, JANGAN sesekali mengenakan mekap ketika memandu kerana ia boleh mengalihkan tumpuan terhadap pemanduan.

  • selendang/shawl

jika ia diperbuat daripada material lembut seperti sutera, ia mungkin berterbangan atau tersangkut di cermin tingkap sehingga menghalang pandangan.

credit : ratu | berita harian


kesimpulannya, entry nie macam skema sket sebab aku buat ayat sendiri berdasarkan artikel, so BM aku memang teruk la~ (n_n)Y, nda pa, cuma sebagai perkongsian ilmu bukan. mungkin entry nie boleh menyokong isu 'pemanduan wanita lebih berberbahaya berbanding lelaki' di sebabkan fesyen bukan. nda salah kalau maw kelihatan cantik dan up-to-date tapi pastikan ianya tidak akan mengakibatkan sesuatu kejadian buruk yang boleh berlaku :)




p/s : masa aku driving pun nda pakai selipar or sandal ~ sama dengan mama :)






Photobucket

Wednesday, 27 April 2011

hadiah Lucky Draw pandai beranak menjadi 12 atau 15?


short entry 
sebab aku rasa dashboard aku bakal² rosak dan jadi kosong tapi please laaa jangan jadi macam tue 
(T_T)
tadi tengah best² update nama peserta LUCKY DRAW, tetiba terstuck dan terpaksa restore semua balik. bila buka semula, link dah broken!
walaweyhh~
aku nda boleh update nama peserta pula daa sebab semua nama peseta tue ada di pages khas tapi aku belum publish lagi, just simpan di sana,  sekali semua jadi broken link, grrrr~ geram..
edit pun nda boleh suda.
sengal~
wahai google, 
kau marah sama aku sebab aku terlebih beli hadiah dan tiada hadiah untuk kau?grrrr~ geram
aku terlebih beli hadiah untuk lucky draw tadi, suppose 5 tapi terlajak jadi 12. hadiah apa? simple jak and yang pasti comel macam aku, muehehehe (n_n)Y
 harap korang pun nda kesah kan :)

macarons comel gila kan~
gila pun nda macam dia..
siyes, aritu aku memang nak bagi hadiah macam nie hehe






p/: mood ilang kejap sebab nda boleh maw edit nama peserta lucky draw. sabar~ :)


Photobucket
Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014