Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Monday, 11 April 2011

apabila kita selalu di duga dengan ujian daripada-Nya

kesinambungan dari entry ini ini..



sememangnya segala ujian dari Allah itu ada hikmah yg tersirat disebaliknya..

kita akan rasa lebih diingati dan disayangi bila diduga dgn penyakit yg melanda.. 


tadi tenghari aku sempat pergi melawat adik aku kat SMC selepas 2 hari dia kena tahan di wad sebab dia di sahkan ada penyakit apendiks macam aku dulu, aku ingat dia cuma ada 1 penyakit jak rupa²nya ada 2 lagi penyakit yang menyusul kemudian tapi masih nda kompom lagi lah iaitu penyakit buah pinggang dan hepatitis.. hepatitis apa, aku pun nda taw.. hurm~ shock!


 Ya Allah! sudah ada asma, datang lagi apendiks.. then menyusul kemudian hepatitis dan buah pinggang.. banyak nya penyakit adik ku.. aku pun nda sangka dia boleh kena macam nie tapi harap² 2 penyakit baru tue ndada la sebab masih dalam proses pemerhatian.. muda lae adik ku nie, baru jak abis SPM, kawin pun nda lagi~ :) berat sangat yang dia dah tanggung nie.. hanya mampu menerima dengan redha saja :)

hello sista!

so tadi pagi dia berabis pujuk aku supaya lawat dia di hospital, macam lah aku nda datang melawat dia hari² tapi maybe dia bosan kan.. bukan aku nda maw datang, aku tengah praktikal bha and tunggu boss datang lagi untuk meeting.. last² aku pergi jak di sana dengan classmate aku.. kesian plak dia, lagi pun nie malam memang aku maw kasi kawan dia jua pun tido kat sana.. 
sebab dia  bilang ada hantu kunu di sana hahaha.. aku lempang jua budak ni~~ 

okei, aku ingat muka dia nie memang kesakitan sudah tapi nda jua macam tu cuma pucat jak sebab kena suruh puasa kan, pasal entah apa.. sekali tengok, happy semacam jak then terus nampak macam sihat~ (n__n)Y


baru aku taw kenapa dia terus sihat sebab ada pula si kumbang datang melawat dia.. ceyhh~ punya trip~ sihat terus dia di sana.. intro entry jak sudah macam serius sekali kamu scroll di bawah relax sudah hehe.. ya, walaupun dia bakal² dapat banyak penyakit lepas nie and harap ndada la tue, tapi dia tahan hati and kuat semangat. boleh lae senyum².. that's my sista!

jeng jeng jeng~ ada apa tue hah.. hehe..

last sekali aku hanya mampu berdoa agar dia cepat sembuh dan berharap sangat² yang penyakit hepatitis tue tiada.. huhu kalau aku yang berada di tempat dia, nangis sudah aku kali..
 tapi ini semua ujian daripada-Nya dan Dia tahu setakat mana kemampuan adik aku untuk menghadapi dugaan daripada-Nya..

doa sembuh dari penyakit

Allaahumma ‘aafinii fii badanii, Allaahumma ‘aafinii fi sam’I, Allaahumma ‘aafinii fii bashari. Allaahumma innii ‘auudzubika minal kufri wal faqri. Allaahumma innii ‘auudzubika min ‘azaabil qabri. Laa ilaaha illaa anta.

Ertinya :

“Ya Allah, sembuhkanlah badanku. Ya Allah, sembuhkanlah pendengaranku. Ya Allah, sembuhkanlah penglihatanku. Ya Allah, sesungguhnya aku berllindung kepadaMu dari kekafiran dan kefakiran. Ya Allah, aku berlindung kepadaMu dari siksa kubur. Tiada Tuhan selain Engkau
(H.R. Abu Daud dan Al Hakim)



p/s : malam nie tidur di hospital~

37 comments:

nabihancakap said...

kirim salam kawan kamu
semoga dia cpt sembuh.amin..

MissNadh said...

smoge adik kamu cpt2 sembuh ye dian..^_^

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

comel la picture last tu...hahaha

Hafriz Mohamad said...

Huhu.. muda2 lg dh kne mcm2..

Smoga dia diberi kkuatan dan cpat2 smbuh..

two_dots said...

kesiannye . semoga dia cpt sembuh . amin !

Nisa' Pasir Gudang said...

banyak bersabar ya.. bagtau sama adik kamu :)

shelOve♥appLe♥ said...

semoga adik cepat sembuhh :)

ain asyqin said...

hope adq anda cpt smbuh ye,, :)

nas said...

pergh.. aku tengok adik ko tu macam akak ko aje.. hahaha... baguslah.. bila bf datang terus baik.. xyah nk susah2 kan? :P

sekamar rindu said...

salam...

moga adik awak...selamat semuanya..

semoga Allah swt menyembuhkan adik awak..amin.

syuwai said...

semoga dia takde hepititis tu..tshk! bayaya tu tau o.0

dan moga2x dia cpt sembuh ^^

MiSzy DiaN said...

@nabihancakap bukan kawan tp adik saya.. hehe.. ke kamu nak kirim salam kt kwn saya tu.. hehe

MiSzy DiaN said...

@♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ hahaha comel kan.. mcm ada something jak nie.. jeng jeng jeng~~~

MiSzy DiaN said...

@Hafriz Mohamad hafriz.. tu laa psal.. harap dia cpt sembuh dan teda apa2 laa yg teruk kan.. amin

MiSzy DiaN said...

@two_dots amin.. terima kasih yaa :)

MiSzy DiaN said...

@Nisa' Pasir Gudang insya allah.. dia kuat semangat jua tue..

MiSzy DiaN said...

@shelOve♥appLe♥ tq dear.. saya pun harap dia akn cpt sembuh :)

MiSzy DiaN said...

@nas mcm kakak kan? besa laa.. aku kan muda org nya.. hua3..

bkn bf tu tp kwan jak.. hehehe

MiSzy DiaN said...

@sekamar rindu terima kasih SR.. saya pn berharap adik sy akn cpt smbuh.. amin :)

MiSzy DiaN said...

@syuwai kak.. ah'ahh.. bahaya tu.. sy pn terkejut taw.. harap teda laa smua tu kan.. amin..

deDetz said...

waduii.semoga cepat sembuh..
palis2.. =)

sarah mohamad said...

hope adik cepat sihat hendaknya ye.

b a m b a m ' s said...

semoga cepat sihat adik kamu tuh ya dian.. adek sakit kakak pon runsing sekali.. itu biasalah kan.. :)

MaiRa QuEeN said...

http://ctqueen.blogspot.com/2011/04/give-away-dari-nelly-dan-mas-untuk.html
dtag cnie..

semoga cpat sembuh

MiSzy DiaN said...

@deDetz insya allah.. harap dia pn akn cpt sembuh gak nie.. :)

MiSzy DiaN said...

@sarah mohamad amin.. :)

MiSzy DiaN said...

@b a m b a m ' s CB!! eayaa... hehe harus laa runsing sb nda da yg maw jaga anak buah nati.. hehehe..

MiSzy DiaN said...

@MaiRa QuEeN harap2 mcm tu laa.. :)

Woofer Storm said...

perggh sprorting je dia tak marah pulak..heehee semangat adik kental,bgus la..pasni berhati2 dgn pemakanan yang ada..

*hep c,berkaitan dgn hepar.bahaya tu,boleh dapat kerosakan buah pinggang gak..kalau rosak sis,ada tiga cara je nak ubat..memang susah tau,so berhati dari skg,nasihat kat adik baik2 k..kamu juga sis.coool

Aretikz said...

baru mo kim salam adikmu ni lai.. tau2.. haha.. apapapun.. smoga cept sembuh.. ada hikmah di sbalik smua itu.. ^_^

Entri Lelatest
99 Hari Kisah Klasik Kita : Doa Malam Pertama

Fazilah Yayang said...

anna , get well soon :)

b a m b a m ' s said...

@MiSzy DiaN
ohhh..kau malas jaga anak buah ko yaaa.. ehhehe.. diann! segmen CB dah siap.. meh2..

Join jom!: Segmen | Kalau aku ada bakat aku nak jadi ????????????

MiSzy DiaN said...

@Woofer Storm sporting hehehe sb classmate kan.. hehe yaa semanagat dia mmg kental sb dia kuat n tahan ati..

harap pnyakit tu teda laa.. tq :)

MiSzy DiaN said...

@Aretikz ai? baru maw kirim salam? hehee ok jak bhaa.. terima kasih yaa.. harap dia pn smbuh dgn cpt laa..

MiSzy DiaN said...

@Fazilah Yayang she will be :)

footballfootballfootball said...

Pic last tu baa.. nda ak prasan kena "SNAP" ! haha

MiSzy DiaN said...

@footballfootballfootball ahahhaahaaa.. semart kan yen :)

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014