Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Tuesday, 19 April 2011

apabila orang berbuat baik dengan kita


salam blogger's..
sorry aku nda boleh fokus dengan online sekarang nie..terlampau banyak kerja tapi kalau ada masa pun aku akan berblogging juga (n__n)Y, bila satu hari nda online rasa macam lain la plak ~ weyhh melampaunya perasaan aku nie plak : ) hehehe.. nampak tue tajuk entry di atas? apabila orang berbuat baik dengan kita, sudah semestinya kita akan membalas mereka dengan kebaikan bukan? actually entry nie bukan nak kupas pasal pepatah nie tapi nak kupas kesemua blog yang aku rasa .. apa erk~ tak taw macam mana nak cakap.. aku cuma nak kenang balik bloggers yang baik dengan aku masa aku mula berblogging dulu.. korang layan dulu boleh? sure korang kenal mereka nie kan (n_~)

blog cikgu

cikgufiq.blogspot.com

nie antara member blogger yang paling rapat dengan aku.. err dekat blog jak la.. hehe.. dia memang peramah sangat² dan pelawak orangnya tapi di blog jak lah. aku rapat dengan dia since dia komen kat blog aku pasal aku ada post card matrix aku di satu entry tue.. dia ingatkan kat aku kalau boleh jangan tayang no i/c di public macam nie.. lepas jak hal tu, aku rajin berblogging dengan dia.. and yes! aku dah jumpa dia awal tahun di KL :) nak kenal? pergi serang dia~ tapi sekarang dia macam busy dengan study cause dia tengah praktikal kan..

blog accountant

nas! aku kenal dia masa aku mula berblogging.. rajin gak singgah blog dia nie sebab blog dia nie penuh dengan info hasil pemikiran dia sendiri, means dia rajin bagi pendapat tentang sesuatu perkara.. tapi blog dia nie nda lah serius sangat juga, orangnya pun peramah dan hensem haha.. tipu jak~ :) rajin² jak kamu pi sana kalau kamu suka berdebat or luah pendapat.. 

blog pilot
iqbalhakimi

nie siapa yang nda kenal pilot hensem nie pergi berkenalan cepat² dengan dia tapi mak dia nda maw dia ada girlfriend dulu time dia belajar... haha.. korang kena tunggu laa.. nie pun aku kenal masa aku mula berblogging, masa tue kan memang jauh beza sangat cara penulisan blogger nie berbanding sekarang.. entry dia semua simple tapi sarat dengan pelbagai maksud.. eh, dia nie die hard fans of Lisa Surihani~ :)

blog budak lepasan SPM

Nelly The Strange

gadis kecil molek nie memang peramah habis²an taw.. dia lah antara blogger yang paling rajin online kali wat masa nie sebab dah jadi penganggur~ hehe.. apa yang best pasal blogger nie? dia rajin drop comment and memang care habis dengan blogger lain.. blog dia pun penuh dengan pelbagai info.. nda caya? pi terjah sekarang.. hehe.. antara blogger yang mesra alam masa aku mula² berblogging..

blog budak U

comel kan header dia.. aku rasa sepanjang aku berblogging sempat lah juga aku tengok blog nie bertukar kulit sebanyak 3 kali kot.. hehe.. last, dia pilih kaler hijau sebab dia jeles blog aku kaler hijau gak ~ :) blog kakak norfa! aku rajin gak drop comment dekat blog dia sebab blog dia nie macam blog budak pilot gak.. dorang sama² naik dalam dunia berblogging.. kalau nak minta tunjuk ajar dengan kakak cantik nie pun boleh juga, kan kak norfa~ :)

blog doktor


OMJ! comel sangat² okei kakak nie.. dia sekarang di tahun akhir dalam bidang medic and study di Russia.. aku pun nda pasti lah kalau kakak comel nie salah pilih bidang ka atau apa sebab dia sangat² lah teror memasak~ kalau jadi isteri orang nie memang untung lah orang tue kan Kak ML :) tapi sorry dia dah ada tunang hehe.. antara blog yang aku dah jelajah habis daripada entry pertama sehingga entry terlatest ~ nda menyesal kalau singgah di blog dia..

and satu lagi blog yang perasan hensem! haishh aku paling nda suka kalau dia singgah di blog aku nda tinggal jejak dengan menggunakan nama 'nazirulensem'.. memang dia nie berangan maw jadi CEO betul la.. haha.. nie blogger vintage okei :)

kesimpulannya, mereka semua peramah dan baik hati.. bukan maw review tapi aku teringat balik masa mula berblogging, aku rajin pergi blog dorang dan adalah amik sedikit banyak info or tips dalam berblogging daripada dorang tapi kebanyakkannya aku cuma suka berkongsi cerita dengan dorang :) apabila orang berbuat baik dengan kita, kita akan kenang jasa kebaikan mereka walau sekecil zarah sekali pun kan? 

even dorang ramai follower dan semuanya ada 1k followers~ dorang nda sombong or cepat melatah or tersentap or marah or or or~ yang seangkatan dengannya :) 

tu jak aku maw share :) benda baik kita kena kongsikan bersama, nda boleh karit nati nda berkat apa yang kamu ada tue.. okei? 

selamat berblogging



Photobucket

40 comments:

Irma A.Wahid said...

pet pot......dtg sini jalan2..huhuhu..mane entry tntg puji akak disini lak....hahahaha

gurauuuuu

b a m b a m ' s said...

kesain kan CB.. CB tahu belog iqbal hakimi jek..hehehe.. terjahhh~ :P

deDetz said...

wahh syiuk juga byk knalan blogger kan =)

b a m b a m ' s said...

ehhh.. ngan norfa nil n nelly..heheheh.. :P

eyjalukman said...

iqbal hakimi sempoi . haha
nelly peramah ;)

zakura said...

sy yang baru ni tak masuk ke?heheeee

Novelgurl said...

waaah ! best2 !

atiqah said said...

eqa suka blog ML gak.. n bce dy nyer entry dr 1st gak haha..

nelly said...

Terharu sangat !!
tengss kaka ...

misSbLurRy said...

berblog selagi boleh blog...
bulih bha kalo ko

muahahha

MiSzy DiaN said...

@Irma A.Wahid hehehe nati laa kak.. ehh baru timbul kaa kak? hehee

MiSzy DiaN said...

@b a m b a m ' s CB.. jom kenal2 dgn dorg :)

MiSzy DiaN said...

@deDetz hehe best la juga.. tp kat blog jak laa.. hehee

MiSzy DiaN said...

@b a m b a m ' s nelly! wajib di kenali.. hehehe.. norfa pn :)

MiSzy DiaN said...

@eyjalukman eyja.. eayaa iqbal sempoi jak kan.. nelly mmg peramah sgt2.. :)

MiSzy DiaN said...

@zakura nati saya masukkan kemudian.. insya allah :)

MiSzy DiaN said...

@Novelgurl mari berkenalan sama mereka :)

MiSzy DiaN said...

@atiqah said best kan entry ML.. mcm nda puas ni maw baca semua.. heheee

MiSzy DiaN said...

@nelly okei adik :)

MiSzy DiaN said...

@misSbLurRy hahahahaa okei jak :)

.m y z. said...

wah semua otai-otai. heheh.

atiey azha said...

nduu c dian . hehee ~ eyaa nong ! punyalah banyak kerja mentang2 mau abis da LI . tp nda sabar pulak aku tau mau cuti . hahaa .. boleh blogging sampai kuyak .

cik najihah said...

comel2 je blog semua :)

aNiss :):) said...

nak terjah jugak blog diorang sebab dlm2 byk byk, 3 blogger je yg aniss kenal =) best kan kalau dapat kawan dgn blogger peramah =)

Woofer Storm said...

blog dian pun best gak..hehehe ni nak puji ni,ada hadiah header tak??hahaaaaa

Cikgu Fikri said...

DIAN!!!!
knp tak bgtau aku ko wat entry ni...
Aku serius terharu...
hahaahahahah....
aku aritu segan masa jumpa ko, tu lah aku tak dr nak melawak sgt...
huhuhhuh...

btw,























































































THANKS SANGAT-SANGAT! :)

Cikgu Fikri said...

dian,
aku lupa nak cakap,
aku bukan praktikal lagi skrg..
aritu just sementara jerk...
huuhuhuh..
skrg busy for exam..
tapi tak der lah busy sgt...
insyaAllah boleh jerk kalau nak blogging lagi.. :)

MiSzy DiaN said...

@.m y z. hehe even dorg otai2 pn nda jua sombong hehehe.. semua peramah :)

MiSzy DiaN said...

@atiey azha bhahahahaa.. pnya laa ko ne atiey.. blogging smpai kuyak arr.. laporan jgn ko nda wat pula arr.. heheee

MiSzy DiaN said...

@cik najihah comel mcm tuan belog juga :)

MiSzy DiaN said...

@aNiss :):) aniss.. terjah jak.. dorang semua peramah kalu aniss rajin singgh kat sana taw :)

MiSzy DiaN said...

@Woofer Storm amboi~ malar nak header free.. ko teka dlu umo aku baru aku bg ko header free.. ahahaaaa

MiSzy DiaN said...

@Cikgu Fikri OMJ!! fiq.. hahahaa.. lama suda ko nda buat komen begini kan.. hehehe.. ur most welcome :) sb ko blogger prtama yg kenal n jmpa taw.. :)

MiSzy DiaN said...

@Cikgu Fikri hehe sorry.. aku nda taw sb aku pn nmpk ko dah jarg2 on9.. hehehe good luck exam fiq :)

Miza Yusof said...

bestkan blogging ni sebab kita dapat jumpa ramai kawan :) paling best bila dapat bertukar antara satu sama lain. kawan yang kita cari bukan musuh :)

MiSzy DiaN said...

@Miza Yusof miza.. mmg best sgt2.. seronok share cerita dgn dorg.. :)

Irma A.Wahid said...

bru tmbul la...buzy la..x smpt nak on9

MiSzy DiaN said...

@Irma A.Wahid patut pn jarg nmpk :)

cik teynteyn said...

kak ML cun kan ? suke pegi blog die.. hehe..
comel header awak. hehehe
neway follow u .. keep in touch yaww.

nas said...

sori banyak2 sbb xsempat nak singgah bace entri ni





TERHARU SANGAT2



lagi2 bila ko ckp aku ni hensem..
awww.. mane ade lorh.. hehehhehehee...

btw thx atas promot blog aku cmni...

nanti kalau ade mase aku akan try bagi letak blog2 yang peramah2 dlm entri terbaru :)

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014