Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Tuesday, 26 April 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

image

kalau cerita pasal sekolah? OMJ~ sampai esok pun nda habis okei hehehe. just nak cerita pasal form 3 jak :)


 form 3


aku kena lantik jadi bendahari since form1 sampai form3, okei aku memang mata duitan pasal tu dorang suka lantik aku jadi bendahari haha.. part ni paling best dan kalau masa boleh di undurkan, aku sanggup pulang ke masa nie.. form3 lah yang ajar aku berdikari sebab aku masuk asrama yang sangatlah strictly.. ohh warden dia sangat garang walaupun sporting.. masa nie aku masih di tahap skema dan ikut peraturan, err nda suma lah.. banyak kenangan time kat asrama antaranya



- setiap kali hujung minggu, kompom pergi dekat kolam ikan pengetua dan tangkap semua anak ikan koi yang masih baby² dan kemudian masukkan dalam botol air mineral.. lepas tu nda sampai 3 ari sudah mati.. ikan dalam kolam pun makin lama makin berkurangan.. hahaha..pengetua mengamuk sakan yaa.. kami buat donno jak sebab sepa suruh nda bagi kami outing.

- kena denda junjung tilam dari atas ke bawah kemudian tidur di kaki lima sebab nda tutup lampu bilik and bilik terlampau bising mengalahkan aspura. hebatkan aspuri :)
- berlari di padang pada jam 5.30 pagi tanpa tudung sebab kami di asrama kan wajib pakai tudung jadi maw jua rasa free hair.. so kami pun bangun awal lepas jak solat subuh kemudian berlari di padang sambil buka tudung.. sekali datang aspura, semua bertempiaran ahaha..
- setiap hari isnin, rabu, jumaat akan ada kelas prep bersama pengetua sebab dia akan ajar subject BI.. time ni PMR, jadi suma ntah macam malas.. bila time banjir jak, kami selalu berdoa supaya hujan lebat dan rumah pengetua akan banjir jadi dia pun nda dapat datang pi sekolah maw ajar kami.. berita paling HOT dan GEMBIRA taw :)
- kalau malas maw pi kelas petang, asal jak time rehat terus naik pi hostel dan tido sampai lah abis sekolah.. haha.. sengal :P

last but not least..
panjang, sepa suruh kamu rajin baca hehe

8 terbaik dari aku :)

  1.     Pernah kena denda depan perhimpunan masa pengetua tengah berucap sebab sibuk potong kuku dengan kawan. Dan tulis surat rasmi sebab gagal ujian subjek perdagangan.
  2.           Hari-hari terakhir persekolahan menjadi semakin bermakna sebab dah ada secret admire kat sebelah kelas and of course la bersemangat nak ke sekolah kanSampaikan kat dalam kelas boleh tersengih2 bila teringatkan orang tue. :)
  3.           Masuk asrama balik masa form5 tapi tak sampai 2 bulan dah keluar sebab asyik tido kat kelas je, member pun dah bising suh kuar hostel.
  4.           Acara wajib setiap hari rabu mesti tengok wayang lepas abis kelas dengan pakai baju sekolah sebab students day kan so kena charge RM5 je. Kitorang nda segan ya masa tu pakai baju sekolah turun ke centre point (shopping complex) but now jadi segan tengok budak-budak sekolah zaman sekarang yang dok melepak and pakaian entah apa, singkat sana sini. Malu weyh, dulu kami nda macam tu pun.
  5.           Dengan duit tambang RM1 kami akan round 1 bandar pada hari jumaat dengan berbaju sekolah. Nda makan pun ndapa sebab kami kenyang dengan window world kami. Sanggup turun bandar walaupun dengan duit RM1 asal jak dapat jalan-jalan dengan member. Oh best!
  6.           Tandas selalu menjadi tempat lepak . kenapa? nda tahu la sebab ramai orang tengah beratur kat luar kalau nak masuk, so bila lepak kat sana bley jumpa member dari kelas lain and acara berborak atau mengurat pun berlansung la sehingga 10 minit atau lebih. Kadang2 masa member dari kelas blok lain lalu depan kelas aku,dorang siap bagi signal lagi suruh kuar ke tandas. Masa ni cikgu displin selalu round area tandas sebab tahu kami sengaja stay2 kat sana. Kantoi!
  7.          Subjek math bagi trial SPM nda pernah lulus since form4 lagi until SPM yang sebenar baru lah dapat result cukup makan. Nasib baik lulus. Aku tak suka math!
  8.           Kenangan pahit masa sukan sekolah. Terjatuh masa starting acara 100m. agaknya sumpah aku menjadi kot sebab aku kena paksa ikut acara tu tapi aku nda maw. Masa kat rumah berabis la menyumpah or berharap jatuh sakit ke apa. Taw2 ja jatuh masa starting nak lari. Kesan? Lutut problem and sekarang dah nda boleh nak ikut acara pecut. Insaf dah menyumpah2 diri sendiri. 

maw join?





Photobucket

48 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bila terkenang zaman sek..rasa indah jek.cam takda masalah kan dian

ann dhaniah said...

pergh! memang ann gelak je dari mule smpi habes..kene denda la kenangan paling best..hehe

MissNadh said...

hahah..nakal dian nih..

Sis Aieda said...

kak miszydian...
1+1 jawapnnye berape???
eheheh

aNiss :):) said...

setuju... mase duduk asrama memang best!!! aniss pun selalu je kena denda dgn warden.. ngee =)

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

Ala comel and sweetnya..
salam dari segmen bro ben..

MiSzy DiaN said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) kak LM.. mmg indah sgt2.. asa nak balik jak ke zaman sekolah :)

MiSzy DiaN said...

@ann dhaniah ann.. haha kena denda mmg best tp nda slalu laaa.. hehe

MiSzy DiaN said...

@MissNadh baik bhaa jua.. nda nakal sgt.. hehee

MiSzy DiaN said...

@Sis Aieda jwpnnya 2 syg.. hehehe

MiSzy DiaN said...

@aNiss :):) asrama mmg da best laa.. arrr nak masuk asrama blik.. hehee

MiSzy DiaN said...

@.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. hehehe.. tq sbb singgh :)

Cikgu Fikri said...

Amboi ko..
siap main potong2 kuku lg masa pengetua berucap..
nakal kan?
huhuhu..

nelly said...

nakal akak ya .hehe

IdaNurFieyda said...

nakal ye dian ni..tp same la dgn ida..selalu kena denda..hehehe

MiSzy DiaN said...

@Cikgu Fikri hahaha actually aku tgh curi2 potong kuku skali cikgu tngkap kami.. hahahaaaaa

MiSzy DiaN said...

@nelly hehehe nakal siiiiiikit jak.. :)

MiSzy DiaN said...

@IdaNurFieyda ida, dian jarg laa kena denda.. hehehe.. kdg2 jak..

Sis Aieda said...

EHEHE..
Aieda 18 taun :)

MiSzy DiaN said...

@Sis Aieda erk.. adik rupanya.. patut pn pnggil dian kakak.. hehee

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :) http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

MiSzy DiaN said...

@Alya Esprézzo ✿ hye, thanks for singgh :)

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Aku terlupa

Nana said...

pernah jugak yg pasal potong2 kuku tu. tapi dalam kelas lah. kena rampas terus tu potong kuku T__T suda lah pemotong kuku aku tu comel T__T pink2.

terjah dr blog BA :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

pergghhhh...budok nakal :p

hahahaha

NEW ENTRY : KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

MiSzy DiaN said...

@fuuyooh hye there :)

MiSzy DiaN said...

@Nanammg kalu potong kuku, kena rampas kan benda tu.. heran.. hehee

Hanis Azla said...

zaman sekolah mmg zaman yg terindah kan dian.. tersenggih2 akak baca citer dian ni.. bab yg math tu lebih kurang citer akak juga.. lulus juga akhirnya masa SPM.. ha..ha..

puterinuraqiliah said...

mak aiiiii..syok gila gi lepak aftr habis skolah! hahaha

EJA said...

salam oh mcm tu cerita nya menarik..jom follow saya balik dan komen disini http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/kebetulan-atau-apaaa.html

cIk IRa said...

wahh! same la bendahari tp ira 5 thn straight! :)
port lepak pon kt toilet,siap bagi 'tatu' kt dinding..hahaha..

Woofer Storm said...

gila keja ni,rm1 ja p bndar..hahaaa
siot betul budak ni.ngeeeee

*kngan sekolah mmg susah nak lupa..heeeee

aNiss :):) said...

dian!! jum masuk asrama balik... hehehe.. lame tak kena denda dengan warden =P

cik ayin said...

tak join pun segmen ni..sob..sob :(

cik Ida said...

rindunyeeeeeeeee zaman sekolah!

datang dari belog abang ben..

salam kenal.. ^_^

NiSha said...

kene denda depan perhimpunan.. ade secret admire.. tido dlm kelas.. teringat nisha pun pernah lalui tu semua hahaha tp Nisha suka port surau kalau cabut class.. x pun bilik rawatan.. hahahah

follow sini juga..
http://heandsheloves.blogspot.com/

MiSzy DiaN said...

@Hanis Azla hehe kak hanis.. mmg plg terindah laaa.. akak jgn laa terengih2 pula.. hehe


ya, nasib baik lulus math, klu nda.. huwaaaaa.. merana badan taw.. hehee

MiSzy DiaN said...

@puterinuraqiliah ah'ahh mmg best sgt2 bila dpt melepak lps abis skolah.. hehehee

MiSzy DiaN said...

@EJA okei :)

MiSzy DiaN said...

@cIk IRa ira, dian smpai form5 jadi bendahari.. hehehe.. tandas tu mmg post melepak yg plg sesuai kan? heheee

MiSzy DiaN said...

@Woofer Storm hahaha cukup2 tambang jak bhaa.. hehehee

MiSzy DiaN said...

@aNiss :):) warden skrg nda best, so nda maw laa. heheee

MiSzy DiaN said...

@cik ayin laaa.. napa nda join? :)

MiSzy DiaN said...

@cik Ida rindu sekolah? jom balik sekolaaaaa~ :)

MiSzy DiaN said...

@NiSha hahaha nisha, dian jarg lepak kt surau laa.. hehehe..

Sal Saari said...

zaman sekolah memang syok..
follow sini juga..

MiSzy DiaN said...

@Sal Saari lebih best dari kerja.. hehe.. thanks for follow :)

puterinuraqiliah said...

tulah menyumpah harap jatuh segala bagai..kan dh nyesal! hahahahah.. btw, toilet mmg port paling best nk ponteng! tapi kalau toilet tu bersih n wangi, siap ad tmpt dduk baru best. mcm my school kat putrajaya

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014