Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Thursday, 28 April 2011

I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!

Pirates of the Caribbean 4

aye aye captain!

apa perasaan bila ada orang cakap macam tue? excited sebab ada pengikut setia macam kamu la juga 
kan? hehe

3 perkara menarik sekirannya menjadi seorang lanun

1. ada pengikut setia dan anak² kapal

let's start the  day with 'aye aye captain'..
bersemangat terus kan nak memulakan pengembaraan baru. feel sebagai seorang ketua tue, sangat² lah tinggi sehingga nda tercapai akal memikirkannya. imaginasi sudah overdose~ seriously, jadi lah ketua lanun.. feel tue memang lain dari yang lain.. best kan? 
itu membezakan di antara seorang ketua lanun dan anak² kapal yang lain.

2. berjumpa dengan musuh dan mengadakan peperangan dan pengembaraan

first, perasaan ingin tahu yang meluap² dan rasa nak jak face to face dengan orang tue sekarang, sedangkan dah buat perjanjian akan berjumpa pada tarikh sekian sekian~ musuh! excited? takut? rasa nak menang? jadi la lanun~ macam² musuh boleh jumpa nanti dan of course lah peperangan yang hebat bakal berlaku, kalau boleh kalah perang dunia ke-2 ..
nak lagi kalau berkomplot sama ketua lanun lain untuk membalas dendam dengan orang lain. perghh~ excited nak berperang.
sambil berperang, merasai pengembaraan yang hebat dan menakjubkan. 

3. kekayaan, kemenangan dan abadi ( immortal)

bayangkan kekayaan yang akan di kecapi sekiranya kemenangan berpihak kepada diri sendiri? bukan setakat kaya emas segantang tapi satu gua tue menjadi milik ketua lanun dan anak² kapal. nak lagi kalau dapat apa yang di idam²kan iaitu punca peperangan terjadi~ rebut kapal yang mana orang akan respek dengan tuan kapal iaitu ketua lanun dan juga immortal, kekal abadi selamanya~

nak jadi lanun? jom la jadi lanun ramai² di pawagam pada 19 Mei 2011




Photobucket

20 comments:

Woofer Storm said...

tak snggup nak jadi lanun..jadi surirumah je reti..hahhaaaaa

*hack la blog kita,jdi blog ppuan pun ok gak..menarik tu..

Woofer Storm said...

tak snggup nak jadi lanun..jadi surirumah je reti..hahhaaaaa

*hack la blog kita,jdi blog ppuan pun ok gak..menarik tu..

ifnirsweet said...

owh johnny.....nk tgk!nk tgk..i like selamber guy.hihi

MiSzy DiaN said...

@Woofer Storm hahahaha saja jak entry ni.. ehh nak kena hack gak ka? alaaa~ nda lawa bhaa hasil kerja aku.. hehehee..

MiSzy DiaN said...

@ifnirsweet hensem oouhh dia~ hehehe.. tgk laa nati..

Dayana AZ said...

nak tengoookk :D!!! hehehe..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

jom pegi jommmmm...

b a m b a m ' s said...

bila ko sebut "aye-aye captain"..


terus aku terbayang spongebob! hahahahahah

MamaEma said...

jadi lanun..kena tangan kudung sebelah.

Nor Adzwaty Rokkafella said...

tagged

http://noradzwatyrokkafellacontest.blogspot.com/2011/04/contest-mata-paling-cantik.html

putryteya said...

waahh! cm best jer jadik lanun.
Nak jadik lanun la. lanun lanun lanun...

IQ = Iez Qis said...

ada citer baru ek?? waaa..besh3~~~ mau tengok!!

MiSzy DiaN said...

@Dayana AZ pergi ke pawagam~ :)

MiSzy DiaN said...

@MYA EL QAYREENA AZRYAN sabar sabar.. hehehe..

MiSzy DiaN said...

@b a m b a m ' s hahahahaa.. aku cuma terbayangkan johnny deep jak nie..

MiSzy DiaN said...

@MamaEma erk.. namaw jd lanun mcm tue.. hehehe.e

MiSzy DiaN said...

@putryteya jom jadi lanun ramai2.. :)

MiSzy DiaN said...

@IQ = Iez Qis best nie.. bakal2 box office :)

Innanie | Ariffin said...

all the best~ wish me luck too

MiSzy DiaN said...

@Innanie | Ariffin gud luck dear :)

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014