Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Wednesday, 20 April 2011

sedangkan lidah lagi tergigit ini pula anak buah sendiri

salam khamis day blogger's
waaahh ceria jak arr muka kamu masuk blog aku nie kan? hehehe.. jangan sedih² ar kalu dah masuk di blog aku, kalau nda aku bagi ni cicak sama kamu satu² supaya kamu nda nangis.. :P masa korang baca entry nie aku maybe aku di ofis sudah kali padahal buat entry ni time di rumah~ means aku masih belum bersiap maw pergi ofis~ (n__n)Y
jam 8:14am sudah arr hehe..

betul kah pepatah di atas tue? sedangkan lidah lagi tergigit ini kan pula anak buah? ya, aku taw suppose ayat terakhir tue suami isteri tapi kali nie aku maw gtaw sal anak buah aku.. grrr~ geram sangat² dengan dia.. umur baru jak 3 tahun..


comel kan? eya aku taw dia comel sebab ikut aku kan.. al-maklum lah, aunty dia awet comel.. hahaha :) tapi korang jangan terpengaruh dengan kecomelan dia arr.. grrr~ aku rasa nak makan jak budak kecik nie sebab dia jak yang selalu control tu tv.. huwaaaaa (T__T) nda boleh sudah aku maw tengok CSI, kejora, Top Chef dan yang seangkatan dengannya.. sedih kan?

hari² aku berebut remote control dengan dia sebab aku maw tengok channel lain tapi tue la, hari² jua aku dengar dia nangis dan berteriak~
dian! jangan bha tukar tu tv.. grrrrr~ geram
kemudian mula lah dia buat muka minta kesian pastu nangis.. lepas dia nangis kompom aku kena marah oleh parents.. 
weyyh~ jangan nangis, nah amik nie remote.. tengok lah kartun sampai muka jadi kartun.. 
pastu dia pun amik remote and tuka channel sendiri.. channel apa? 613.. daripada pagi sampai malam tengok kartun jak.. aku hafal sudah semua channel yang dia minat sampaikan lagu pun aku bley nyanyi arr hehe.. maw nda maw, terpaksa aku layan.. kadang² aku rasa macam cerita ni  kena ulang balik hahaha.. see~ I told u.. aku taw sudah bha jalan cerita dia sebab hari² aku tengok..
Dibo the Gift Dragon, Mickey Mouse the Clubhouse, Chuggington, Special Agent Osso, Pororo, Timmy Time, Word World..
yang nie aku suka tengok sekali.. hehhe

grrrr~ dengan anak buah sendiri pun maw berebut channel kan? memang nda padan lansung dengan umur.. hehe.. btw, nama dia Pyan and yes.. kadang² aku rasa macam maw hentak kepala pi dinding bila mama aku panggil nama dia, terasa macam aku pula kena panggil.. 
between P and D.. there's 'yan'.. 
nasib lah ko pandai baca surah yassin sampai ayat ke-9.. memang aku sayang sama kau.. kalau nda, aku rebut jak tue remote.. hahaha..heran, sama anak buah pun maw gaduh remote.. :P

bye-bye~
maw bersiap pi ofis..
selamat berblogging





p/s : ruun dendangan jomo temban ta mitu.. melilau² di blog nie.. hahaha.. jangan buat nakal dengan cicak aku.. lastik nati telinga kamu satu² hehe..

Photobucket

46 comments:

MissNadh said...

hahaha..kiut lah pyan..same macam saye dengan adik,berebut remote..:p

dengan anak buah belum lagi sebab die baru 8bulan,nanti nak ajar die jangan tengok kartun la..kang berebut remote jugak..hehe

Dekcik said...

haha..same lah selalu bergaduh ngn bdk kcik time nak tgk tv..

entry terbaru singgah lah..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/kerana-cinta-kau-murtad-eh.html

Woofer Storm said...

sbr je la dian,lain kali kasi kunci anak buah dalam bilik..hahaaaa

*tapi mcm comel lagi anak buah tu dari dian..ahaaaaa gurau

b a m b a m ' s said...

hahahahah.. anak buah CB semua takot ngan CB.. pegang remot pon x berani kalau aku ada dekat rumah..hahahaha..

MiSzy DiaN said...

@MissNadh hahaha.. nadh.. jgn ajar dia tgk kartun taw dr kecik, nati semua muka jd mcm kartun.. hehehe..

MiSzy DiaN said...

@Dekcik grrrr~ geram nie kalu gduh sma budak kecik.. hehehhee

MiSzy DiaN said...

@Woofer Storm kalu di kunci lg laaa dia menangis taw.. huwaaaaa.. apa? pyan lg comel dr aku? nda blh jd nie.. hahaaaaa

MiSzy DiaN said...

@b a m b a m ' s sbb CB garang.. hua3..

b a m b a m ' s said...

@MiSzy DiaN
hahahahah..mmg betol pon! tp adik aku lagi garang bah! :D

Fyqa said...

naseb sy suka mngalah. haha *KUNUN

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

Hahahhaha, beli tv satu lagi cepat... hahhaha.. comei bdk tu..

☀ Izzaty Hedry☀ said...

comel nya muka anak buah dian ...chiness look..auww...

Double N said...

sesuai sangat la tuh jadi kanak kanak nya... abis semua nama cartoon dia ingt.. hahaha.. back to tadika la dian.. ngeh3...

nelly said...

haha ..peribahasa baru ..
budak2 kak .biasa lah tu ..comel mcm kak !!

MiSzy DiaN said...

@b a m b a m ' s hahahha.. jgn laa takut.. CB kan ada otomen.. ngeee~ :P

MiSzy DiaN said...

@Fyqaehh ya kaa suka mengalah? hahahaaa

IQ = Iez Qis said...

dian, haishhh~ xbaek berebut ngan budak...alahai~ pyan sgt comel! mcm dian ler..opss~ terpuji plak~

ank sdra IQ baru je lahir, nama pn hmpir sama..izyan, rayyan~ jom pkat wat gorup yan!!!

MiSzy DiaN said...

@AMIRA ATIYA MYRA_ZOE beli kan laa blh? yg tv plasma pnya.. hihi

MiSzy DiaN said...

@☀ Izzaty Hedry☀ chiness look? laaa dr mana plak ni dtg gen chiness? hehehee

MiSzy DiaN said...

@Double N hahahaha hafal daa sb hari2 tgk kartun kan.. hehee

MiSzy DiaN said...

@nelly peribahasa baru? smart kan bahasa baru akak.. ehehhee.. yaa comel mcm nelly juga :)

nelly said...

hahaha ..comel je ayat tu ..buat lagi ..^_^

tengss kaka !

syufaa said...

hikhik..comel je..syufa sllu gduh ngn anak sedare syufa! hikhik :P

MiSzy DiaN said...

@IQ = Iez Qis hhahahaha.. nice idea.. jom buat group 'yan' ramai2.. heheee

Hanis Azla said...

sama comel aje dian dgn anak buah tu.. serius comel.. akak pulak berebut channel dgn anak2.. selalu aje anak2 sorokkan remote.. lps tu buat2 cari x jumpa.. tak patut betul.. he..he..

noraauliyya said...

hhahahah...nnt dian un jadi kartun...tgk mcm da terpengaruh jewp...hehehe

mykhalis said...

tengok kat internet pun boleh..hehe..sabar jela..nak wat camne..

syairahmohdanuar said...

haha.kelakar ayt awk, tgk lah katun smpai muka pon jd katun >.<

MiSzy DiaN said...

@nelly hahahaa nati kaka buat ayat lain pula hehee

MiSzy DiaN said...

@syufaa syufaa... gaduh sal remote juga ka?? hehee

MiSzy DiaN said...

@Hanis Azla hehe akak pn berebut remote dgn anak buah akak ka? hhehehe.. lucu.. ni msti hanis garang kan.. hehe

MiSzy DiaN said...

@noraauliyya amboi.. minta2 dian jadi kartun laa plak yaa.. hehehee..

MiSzy DiaN said...

@mykhalis tgk kt internet, kecik la screen.. hehehee

MiSzy DiaN said...

@syairahmohdanuar hahha tu mama yg ckp mcm tue.. asyik tengok kartun jak smpai muka pn jd mcm kartun..

Cikgu Fikri said...

dian...
comel kotttttttttt adik ko....
uhuhuhuhu..
suka tgk dia.. :)

Raji berkata said...

ecey2 ak taw kau sebenarnya mmg nk tgk channel 613 kan?
ngahahah

.m y z. said...

hahah .lain kali beli 2 tv :P

alongxp said...

ek eleh...ngan budak kecik pon nak berebut remote, ko join jela tengok kartun tu...ko pon cam budak2,sesuai la tu...hahaha

rNesZaiNe said...

Anak buah kamu comel , sungguh !
Matanya sepet gitu ^^

MiSzy DiaN said...

@Cikgu Fikri fiq.. nati aku trun kl lg, aku bawa adik aku skali k.. ehh anak buah aku laa.. hehee

MiSzy DiaN said...

@Cikgu Fikri fiq.. nati aku trun kl lg, aku bawa adik aku skali k.. ehh anak buah aku laa.. hehee

MiSzy DiaN said...

@Raji berkata grrrr~ ko arr raji.. hahhaa aku nda tgk pn tp tpksa tgk.. hihi

MiSzy DiaN said...

@.m y z. ok~ sponsor cpt.. heheheee

MiSzy DiaN said...

@alongxp sengal ko long.. hahahaha.. mmg arr berebut.. asyik tgk kartun jak.. muka pn mcm kartun daaa taw..

MiSzy DiaN said...

@rNesZaiNe mcm anak cina? hehheee

tearsoftheart said...

ngok ngek pnya ayat..si`en no jomo ahh...ahahaha saja noh aku melilau2 blog noh 2..chumil....

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014