Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Friday, 15 April 2011

Setiap hari sabtu memang macam nie~





Morning blogger's! 
happy sabtu day (n__n)Y
lama sudah aku nda buat entry macam nie kan..
seperti biasa, bangun pagi dan terus ke arah webcam > snap pic > edit > upload..
tadaaaa~ muka belum mandi tapi masih comel hahahaha ayat maw kena tampar nie : P

oh hari sabtu, 
macam besa aku akan bangun lambat walaupun jam 7 tadi dah bangun tapi tido balik.. hihi~ :) bidanya perangai.. biar la, belum lagi kawin pun, kalau kawin suda nda la aku macam nie.. hehehe :) 

kalau hari sabtu jak mesti kena bangun awal kemudian pergi basuh kasut sekolah dulu, lepas tu jemur.. kalau dah kering kasi kapur kasut supaya nampak lebih putih.. ceyhh~ trip kasut baru : P

then, iron baju sekolah semua, kalau boleh stok untuk lima hari punya jadi nati pi sekolah nda lah kelam kabut kan.. tapi sengalnya masa aku iron baju, makin banyak pula baju sekolah aku kan sebab semua menumpang iron~ ceyyhh kakak dan adik ku, korang ingat aku tukang iron baju ? derrr~

habis suda? oh ada lagi, lipat baju dan kemas bilik.. nahhh mama bilang kalah terus kandang kuda.. hihi : P nda la jua sampai macam tue kan.. setakat berhamburan bawah katil jak pun, besa lah kalau orang tidur tu gundah kan hahahaha (",)

jam 10 jak, kompom keja setel suma so acara tengok kartun..  dragon ball main laa~ cepat tengok.. terus mama yang tengah jemur baju pun, masuk dalam rumah join sekali tengok kartun.. sekali, 

berhh~ macam tue jak? alaa sambung esok.. okei :)
ehh ada lagi.. kartun sailormoon laa.. oh tuxedo bertopeng ~ ngeeee gatal : P
cantiknya dia... mak! dian maw baju sekolah macam tue.. pakai skirt pendek.. lawa kan :)
jam 12 tengahari, acara lunch seperti biasa then jam1 gitu tido petang tapi aku nda pandai maw tido petang bhaa jadi pergi lah mengular sama kawan²  sampai ke petang..
bila maw maghrib jak baru pulang..

ahh bestnya zaman kanak²  dulu kan.. buat kerja sikit jak.. main yang lebih...
sekarang?
teda chance maw tengok CSI, Top Chef, Hindi..
asyik channel yang sama jak..
Dibo The Gift Dragon, Chuggington, Word World, Handy Manny, Mickey Mouse Clubhouse..aku hafal suda nie.. lagu pun aku taw suda..
muka pun macam kartun suda nie..
derr~ maw balik macam dulu
kenapa lah ada budak kecik di rumah aku.. tergugat aku maw tengok tv..



p/s : maw basuh kain dulu :)

Photobucket

25 comments:

nikaviolet said...

cumel tu muke blom mandi....hahah

akak pown same lah...hari cuti malas nk mandi...hahaha

IQ = Iez Qis said...

waaahhh~~ ini budak skolah punyer life best laaa~~ hehe~

dian, camne nak buat link berkelip2 ujan2 mcm dian tuh~ menarik!

alongxp said...

alahai comelnye muke br bgn tdo... untung la sape yg jd suami kamu nih... da bgn,tgk muke ni,mst nk tdo balik...hahahaha

mykhalis said...

ini wajah tak mandi lagik ke?hehhe..cumel je.. dah dah..gi kemas bilik..ishh..mesti bau masam je

Cik Ezy said...

muke xmndi ttp comel..
=)

atiey azha said...

hahaa . punya semmat kw dian . bahhh , natural beauty udah kw tu . maintain cute even baru bangun . yay !

Woofer Storm said...

baru perasan yang dia ni orang sbh kan??hahahaa betul dak??skg kat sbh kan?? nak balik,jumpa boleh?hhaaa
bukan jumpa kamau,jumpa cicak sudah..

*nak gak tgk drgon ball,lama tak tgk...heheeee

sekamar rindu said...

salam...

setiap hari sabtu pasti sr gi pasar malam..:))

salam..singgah melawat blog hijau yg best..:)

nas said...

aku hari sabtu ni aku ade test n hantar projeck.. hu3.. nasib bek da lepas.. adehh.. asyik tayang muke cute dia jerk.. adehhh :P


latest entri:

kenapa aku x minat bincang pasal POLITIK?

Double N said...

comel.. hahaha..muka bngn tidoq!!.. hahaha...dian..duk sabah kat mana?

osHin said...

1 hari sekolah 1 baju ?

wah...menimbun la hari2 baju skola kamu...ngee

nazirulhazwan~ said...

mule masuk sini mau bace entry, tgk tajuk suda semangat, sekali ade gmbr budak perasan, terus tak bace, hahahaha

MiSzy DiaN said...

@nikaviolet hehehe awl pagi mls nak mandi daa.. hihi

MiSzy DiaN said...

@IQ = Iez Qis iq.. tue namanya link hover.. hehe.. nati dian bg link tuto okei :)

hehe life budak sekolah best kan.. :)

MiSzy DiaN said...

@alongxp hahahaha lucunya komen nie.. adeyhh nda maw kawin dulu.. hehhee

MiSzy DiaN said...

@mykhalis suma suruh mandi tp nda mandi2 g.. heheee

MiSzy DiaN said...

@Cik Ezy sukaaaanyaa komen nie.. eheheee tq

MiSzy DiaN said...

@atiey azha hahaha atiey.. semart kan.. hahhaaaa tahan malu jak nie..

MiSzy DiaN said...

@Woofer Storm yai! aku org sabah hehhee.. maw jumpa? ko d mana jua?? hehehe..
demn! maw jumpa cicak pula diaa.. ceyhh~

MiSzy DiaN said...

@sekamar rindu SR.. salam singgah :)

MiSzy DiaN said...

@nas hahaha nas.. biaar laaa.. buat penyeri blog bhaa.. hehehe..

MiSzy DiaN said...

@Double N kak norfa.. dian kat Kota Kinabalu :)

MiSzy DiaN said...

@osHinhahaha bju skola lama kan ada.. cukp laa 5 ari pnya :)

MiSzy DiaN said...

@nazirulhazwan~ demn! ko mmg jeles bhaa kan sama aku.. hahahaaaa

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

biasalah tu kalau dah besar mesti teringat waktu kecik2 tu paling best sekali...
tak payah buat apa2...
cuma tahu main main main je...
seronok...
bila dah besar banyak benda yang kena buat, yang kena fikir....
(n_n)

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014