Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Friday, 22 April 2011

Situasi ketika 'bergayut' sampai dahan patah!

salam blogger's
selamat hari sabtu yang memboringkan~ (n_~) ermm nda maw cakap banyak², korang layan jak dulu erk. mesti semua pernah buat macam nie kan? kan? kan? kan? hahahahah~ jangan bohong sunat ar :P ngaku jak sebab ada di antara kamu yang pernah buat macam nie masa tengah hot and cool couple hihi (n_n)Y grrrr~ tapi nda semua lah and yes! ada some part aku pernah buat macam tue.. *blushing* teringat terus masa² lalu..

time asrama dulu, public phone mesti full

Situasi-situasi yang berlaku ketika bergayut ngan bf/gf korang :

1.  Tepat pukul 11 atau 12 malam mesti korang dah pegang henset korang..Sama ada tunggu panggilan atau korang yang akan call! Ada yang akan SMS tanya "Bz ke tak? Nak call nih" .....

2.  Bila bergayut kadang2 tak kira tempat...Banyak port yang korang conquer.. Ada yang kat koridor..Ada yang depan pintu... Atas katil... Di meja study... Macam2... Masa ni dah tak kesah dah pukul 2 3 pagi pun sanggup gayut kat luar bilik asrama korang semata-mata dapat cakap ngan yang tersayang.... Kekasih punya hal, hantu2 dah tak takut dah!

3.  Bila gayut punya gayut sampai mengantuk tapi si kekasih nak cakap lagi... Cakap2 sampai terlena.. Besok pagi pakwe/makwe call kata " Semalam dah tido eh? I panggil tak sahut2".. Dah mengantuk tapi taknak gtau sebab xmau kecewakan dia...apa daaaa~~

4.  Tengah dok syok cakap telefon, tiba2 "tuuutt" call putus... Mula2 try call balik tak dapat.. Then check balance topup dah habis..Yang sang kekasih pun takde kredit.... Haa tyme ni la sibuk buat SOS topup la..Credit Advance la...Pi bilik kawan yang jual topup laaa...macam2...siap suruh ayah,mak, kakak dan abang pi topupkan..ish3!

5.  Bila syok dok gayut atas katil tiba2 roomate nak tido dah..."Alamak,takkan nak gayut depan dia! Nak gayut di luar takut...Kalau gayut depan dia,nanti dia dengar aku bermanja-manja ngan kekasih aku lak"  Bila dalam dilemma camni last choice ambik bantal cover!

6.  Masa awal-awal call cakap la benda harian yang dibuat...Makan apa...Jumpa sapa...Aktiviti menarik yang dibuat...Then masuk part 2 plak dalam perbualan iaitu part gaduh-gaduh manja lak... Then masuk part ke 3...part pujuk memujuk pulak...Last2 BAIK balik...Banyak part sungguh laaa...

7.  Kadang-kadang bila dah tak tahu nak cakap apa, pasang loudspeaker dan bagi roomate2 dengar sekali...Tyme ni semua pakat kerumun nak tanya soalan kat kekasih korang.. Nak menyibuk laa..nak mengusik laa... Nak buat Edisi Siasat laa... Yang roomate/kawan2 korang ketawa terbahak2 dengar kekasih kita bagi jawapan....

8.  Ada kes di mana tengah dok gayut then gaduh besar... Tyme ni (kalau perempuan memang menangis laaa) dan akan terus matikan telefon.. Haa mulalah pakwe ni call atau mesej si roomate korang supaya tolong bagi dia cakap ngan korang.... Tak pasal2 jadi orang tengah pulak....

9.  Bila akhir perbualan mestilah nak sebut " I LOVE YOU" atau " MISS YOU" tapi kita xsebut kuat-kuat...Malu kena ejek ngan roomate kalau dengar.....Oya, last sekali mesti ada "Mmmuuuaaahhh mmmuuaahhh" tu pun bagi kiss sesenyap mungkin... Malu punya pasal...tapi tetap nak bagi...

10.  Haaa...ini memang satu situasi yang mana2 couple pun akan alami... "Awak letaklah dulu..." "Tak Nak... Nak awak letak dulu..." "Ala..semalam saya dah letak.. Hari ni awak pulak letak!" "Ala...jom kita letak sama2 k?Awak kira la sampai 3" "OK....1...2....3..." Hmmm...sampai ke sudah tak letak2....


credit : facebook



pernah terjadi sama kamu? pernah kan~ hahahaha nda pa.. kita sama sebab aku pun pernah macam tue tapi nda semua la :P

bubye ~ and take care



Photobucket

15 comments:

MissNadh said...

hahaha..pernah jadik jugak! gayut kat koridor mlm2 bute dah xtakot hantu dah..haha

teringat la plak zaman mude2 dulu..huhu

Its Me ♥ Ashikin ♥ ™ said...

hoho,,kalau sampai tutup pakai bantal xpernah,,rimas,xley nk nafas,,tapi calling duduk kat koridor pernah,,sampai brapa ekor hantu nak kacau pun xkisah,,hee(kawn2 usik la)

deDetz said...

hahaha~ semua pernah..
tapi pernah NAMPAK ja..haha
sy pun tinggal asrama dlu =D

LoLLa AdeLLa said...

teringat zaman dulu kala ~
tengah sengih sudaah , HAHA .

Farhana Jafri said...

hahahaha yg 10 tu slalu wt.. mcm taik syak bha.. hahaha

putryteya said...

adeehh.. sweetnyer... jelesjeles..
nsb baik tak gayut sampai pth katil ek?

b a m b a m ' s said...

hehehe... aku nda ada gituh pon dian.. credit habis.. habis lah smpi minggu dpn.. suruh letak..aku letak terus..hahahahha..BF ckp i luv u.. aku cakap HURMMM saja...hahahhahahha..

tp rumet tuh mmg betol.. BF rumet aku selalu call aku suruh pujuk dia..ingat aku nie PA kaaa?!

nulhazwany abdul malik said...

hehe betul kot.. semua betul.
no 6 tu paling kelakar.tersengih-sengih baca entry ni. ^^

Emma said...

ermm.. nak komen ape ek? huhuhu.
sincerely..penah buat..n slalu buat..tp tk semua kot..

Fyqa said...

hahaha. betul kot..hihi


biasalah. mmg ada kehidupn mcm tuh.
tapi sy tak

#ok tipu (-_-)"

.m y z. said...

hahaha .yg no 10 tu penah!

atiey azha said...

hahaa . dian , part last tu baaa . hahaa . masa mula2 bercinta jak tu aku gitu . sekali sekarang , berebut laek mau menutup . hahaa ... tapi , aish ! still sayang maaa ..

Dayana AZ said...

Hahahaha comeelll sgt entry ni kak dian. Dayana ad la alami tapi tak extreme cmtu skali!! Extreme sungguh kesah2 ni. Klaka ad gak!

Woofer Storm said...

tkde,coz tak pakai henset pun..hahaaa

MiSzy DiaN said...

@MissNadh aisesesehhh ni muka2 org ada couple time skolah dulu.. hahahahaa kalu daa tgh hot cple, hantu pn nda takut bhaa. heheee

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014