Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Thursday, 5 May 2011

maaf pengunaan bahasa anda tidak sesuai dan tidak dapat di fahami~ perempuan xial?

just short entry~ 
supaya blog nie nda sunyi sangat, 
nati aku akan kembali berblogging seperti biasa..
aku perlukan masa untuk rehatkan fikiran sebab banyak sangat problem buat masa nie..
btw, enjoy dis article~ ya laaa, aku pinjam kejap dari facebook, sebab aku tertarik dengan title notes nie..

CalL drI p`puan xiaL (xgurL bF Qu)



4.maY(mlAm 1o.48)
mlAm bf Qu dtg umaH,tloNg2 kami usAi eletriK
p`tlingkahan antra Qu,bfQue n p`puaN xiaL

p`puan xiaL : Qo mo tau,kmi brU jax hbiS ceK in neYh .. Qo tau lh jua kaN pa kmi buAt 2 .. jGn jleS k,bkaL husbAnd Qo 2 lgY pliH Qu .. xGurl dYa .. hha

aQue : ouH ya kaH,Qo x`mlU kH kacaU bf oRg ?? manG HabiT Qo kH ksiH rsaK HbungaN oRg ?? ataW dH lgY yg lbiH Hbat ?? uh ..

p`puan xiaL : 2 laH Qo xpnDai mOk jga bF,bOring dH dYa kan ma Qo .. 2 lH dYa criK Qu,n 1 lgY brU bf .. sO dYa pOn miliK Qu,ne pOn dYa maU2 lg ma Qu .. memanGgiL ..

aQue : ouH,bOring kH dYa ma Qu ?? xplaK Qu tHu .. lau Qu tHu,xdH lH dYa larI ma Qo kan ?? ouH2 brU fHam .. ouH da bf Qu kH pat Qo ?? bH bguS lH,g lH kmO waT prOjek bliK ..

p`puan xiaL : iyA dH dYa cniY .. npA Qo mau ckaP ma dYa kH ?? alaH dYa xmaU ckaP ma Qo,dYa ckaP dYa bOring udH ma Qo ..

bf Que : knPa xpgiL bF c`pu3 2 ?? cniY Qu mau ckaP ma bf c`pu3 2 .. mC lgY kmO prOjek kH ??

p`puan xiaL : neYh cpa jgaK mau sbuK2 ?? iYa mC lgY kmi meN ne ..

bf Que : ne lH bf c`pu3 Yg Qo bruK2 kaN tmpaT c`pu3 haRi 2 .. Qo xngaT ma xbF Qo yg dlU bwa Qo kawIn,tP Qo laRi ma lakI leN .. skG brU Qo cri2 Qu bliK ?? dgaN bg rsaK hbngaN Qu ma bkaL tnanG Qu .. Qo xmlU kH aH ?? kdapaTan bH sdaH,xpyaH lH mau fitnaH2 lgY k .. taubaT lH Qo,nntY xdH mau Qo lau Qo gni ouH ..
klaU Qu mLu ouH da gF gniY .. paliS2 jauH api dRi neraKa .. eeeeee puih xiaL pnya p`puan !

p`puan xiaL : eh slH 6ber klY Qu neYh .. sOry aH (skil cover malu lh 2)

aQue : puaS udH bg rsaK hbunGan Qu ?? beK Qo mati lH !! pUck U !! p*** Qo b`ulaT udH 2 .. TnDa2 mau maTy !!

p`puan xiaL : (no respOn) .. T-T

aQue : naH np Qo ngiS ?? Qo yg waT slH Qo plaK ngiS .. adUi,jgaN lH Qo ngiS .. tmbaH mCm setaN muka Qo !!

p`puan xiaL : tuuuuuuutttttttt (ttuP hp)

last2 lngsung xdpat kol dh hp p`puan xiaL ne .. mati sdh kali .. hahah
taubat dh kali .. hahah skali kmpul,lpas smua bh ..

pngajaran utk p`puan mcm ne .. xpndai sdar dri .. dlu d`ludah2 org msa org mau sma dya .. bla urg da yg len,bru lh sna jga mau mgejar .. p`puan gni jgn bg hdup ..
nsib dlm hp,klau real ntah hdup ntah mati ne p`puan xiaL ..
klau mama dya tau,myesal s`umr hdup mama dya ksih branak ouh .. ah,kpada p`puan skalian yg da bf n mau menuju ke hbungan srius ne .. cek latar blakang bf dlu .. sbelum jdi mcm aq ne ..

bye ..



~ astaga, aku nda paham apa orang nie tulis taw, penggunaan bahasa dia sudah maju setapak ke hadapan~ nahhh BM aku pun tunggang langgang tapi sekurang²nya kamu masih faham jua kan apa yang aku tuliskan nie daripada notes di atas :p 

aku cuma main agak² jak apa yang dia maw sampaikan sebenarnya pada kawan dia and nota nie ditujukan khas untuk seorang perempuan yang di katakan telah merosakkan hubungan dia dengan ex-bf dia? kali laa~ sebab aku nda boleh faham lansung apa yang dia tulis di atas nie.. and pendapat aku, no need lah nak tunjukkan keburukan perempuan tue kat orang lain, selain daripada memalukan diri sendiri sebab menggunakan bahasa yang kurang sopan bagi diri sendiri yang juga seorang perempuan~ plus, memaki! auww~ behave you self darl :)

gaduh sebab BOYFRIEND? hello~ wake up girl~  think it twice :)

still tengah memahami apa yang dia cuba sampaikan :) korang faham kah apa yang dia tulis? tell me~ i want to know too :) kalau aku salah tentang nota nie, tolong bagi tahu :)



p/s : aku akan blogwalking dan balas semua komen pada tengah malam nie.. hurmm~ masih mencari rentak berblogging sebab serabut kepala bila banyak masalah~ okei? take care :)





Photobucket

57 comments:

syufaa said...

uiyooo..huhu..dasat2!

cik MeLo JieHa said...

erghh..sepatah haram pun susah nk fham.ceh, memalukan bhasa ja ni org.

Cik Ezy said...

ayarkk..
pe die tulis??
xpham..
hahakk

chelalim said...

dian ...i think i understand after read it for 15minutes smbil take a mind rest for it..haha...

cik ayin said...

tak paham...huuu

misSbLurRy said...

aku kene amik masa yang lama tuk pahamkan apa la dia tulis nie

IzREen :') said...

izreen dah paham ape dye cakap.. akhirnye setelah aQ pening jugak bce tulisan dye nie.. hahaha

Shahiraa Aqilah said...

babe. aku nda paham. storyline nda paham. bhasa nda paham. ok, totally nda paham!

[STRESS mcm nda phm tem study dulu2. hehe]

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bijak2..pendapat akak pun sama ngan dian.walau marah camner pun.jgn guna perkataan buruk .itu menandakan diri kita kurang ilmu.kan???

b a m b a m ' s said...

diannn.. cpt lar blogging dian.. aku rindu ko diann..eh salah..aku rindu sesumpahhhh~!!! :P

MissNadh said...

ape tu dian?tak paham langsung bha!

btw,ape yang stress sgt tuh?rilex2 oke..goyang2 tangan...kaki..kepale..pejam mate... tarik nafas.......hembusss...he

miszlullaby said...

tak faham...cput3 la,qu la, dah la tulisannye kecik...kekekek....macam2 org zaman skrang.

Ini Kisah Tia said...

aduyna sayangssss . memang maju setapak betul bahasanya . haha ! aku paham sikitlah tu cerita ..

alongxp said...

bahasa camni budak2 skolah yang guna, so kalau dah nama pon budak2, da tentu la lom cukup matang, orang yang matang adlah org yang mampu mengawal emosi menggunakan akal fikiran. tul x? kadang2 hangin gak bile baca blog yg ejaannye camtu, kalau nak pendekkan perkataan,pendekkan je la, ni da la xberapa pendek,diubah2 la hurufnya,contohnye aku, ape slhnye tulis aku ke,ku je ke, nape nk diubah kepada Qu? ni ditukar kepada niey,ni je xleh ke? kan memeningkan?

pastu gaduh psl bf,gf, ape kejadahnye? cari je la yg laen, aku kan ade...hahahaha...lom kawen kot, laen la kalau da kawen kan? mmg la patut hangin,tapi tu bukan caranya...tul x?

ilanilyana said...

i think she's right, she just fight for her right. just put u in her basket, then u'll know how she feels. cuma penggunaan bahasa je terlalu kasar. but she doesnt mention any name. ok kot.

Nasriq said...

adei.... biru mata hitamku baca entry ni...

IQ = Iez Qis said...

adesss~~ fenin~~

cik najihah said...

opss x paham langsung huhu..
btw agree wif u dear..no point bergaduh sebab bf..ridiculous..

.m y z. said...

serabut baca! tak paham =____= ish2 perosak bahasa betul kan orang ni..

putryteya said...

Urghh..! bberbelit lidah..
Tak suka GILA orang tulis cm tu..
Haisshh

miszjueryn said...

hye!!! jump bump over your blog. baru ja t'jumpa...sangat suka gaya penulisan kamu. anyway kids nowadays memang suka sgt guna bahasa macam tu, adoii!!! they thought style sgt la tulis macam tu. if boleh faham nda pa jgk...but mostly akan buat kita jadi pening. haih~ and sadly, they also love cursing. T_T...

Misliana Shafie said...

nie baru la... betul2 dunia zaman skrang yang aib pun leh share dengan orang kan.. Bukan mengutuk tapi untuk mengingatkan diri sendiri jak.. Tapi tu la berkerut juga la kening mummy mo faham apa yang dia cakap.. Adeh..kompom bertambah lah degree spek mummy nie lepas baca tu note..

nabihancakap said...

aan pun tak suka org yg guna yat pelat2!! uwaa tak paham..


eyt, lama tak nampak miszydian bw kat nabihancakap.

~Nabilah~ said...

serious pening la nk baca.....hehehe

alongxp said...

blog xupdate? ape kes? aku tag ko ni bha... tapi leh klik lpas pukul 2.10 minit pagi esok(auto publish,mcm biasa...hehehehe)
http://kakicandid.com/blog/?p=1362

miss.Addin said...

haha mengambil masa untuk memahami ! :D

miss.Addin said...

cara penulisan yang maju !

Zuewairy said...

ish.. ganasnya bahasa:)

MiSzy DiaN said...

@syufaa dasyat ke? hahahahaa/ dasyat sgt2 smpai tk faham kan.. eheee

MiSzy DiaN said...

@syufaa dasyat ke? hahahahaa/ dasyat sgt2 smpai tk faham kan.. eheee

MiSzy DiaN said...

@cik MeLo JieHa hehe.. mmg lnsg tak fham apa2 pn.. malu laaa nak baca gak..

MiSzy DiaN said...

@Cik Ezy dia tengah merapu kot.. hehee

MiSzy DiaN said...

@chelalim haiyoOooo~ baca 30 minit pn tetap jua nda paham nie.. hehehe.. tahniah laa kalu kamu suda paham.. hehee

MiSzy DiaN said...

@cik ayin baca smpai faham.. hehee

MiSzy DiaN said...

@misSbLurRy take ur time.. 24 hours? hehe

MiSzy DiaN said...

@IzREen :') wow~ dah faham? hebatnya.. hehehe blh baca bahasa moden nie..

MiSzy DiaN said...

@Shahiraa Aqilah hahahaha.. nda faham? sama laaa kita.. maju sgt sudaa bahasa dia nie..

MiSzy DiaN said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) kak LM.. kalau marah sekali pn, jgn laa nak ckp yg tak elok kan n publish kt org ramai.. malu laa sikit nak lagi diri tu perempuan kan..

MiSzy DiaN said...

@b a m b a m ' s Oh My CB!! ko rindu sama aku kaaaa? heheheeeee

MiSzy DiaN said...

@MissNadh nadh.. dian pn nda faham ni apa yg dia tulis taw.. adoi~

MiSzy DiaN said...

@Ini Kisah Tia nong.. aku nda paham lnsg k paa yg dia ckp ky ats nie..

MiSzy DiaN said...

@alongxp ma aih.. panjangnya ko reply.. ok aku setuju ngn apa yg ko ckpkan nie.. kdg2 bila marah, rasa nak hambur jak semua perkataan kan.. kuar laa segala2 ayat yg entah apa then semuanya jd singak, sesingkat fikiran dorg yg sudah mengubah perkataan menjadi lebih hebat, kunu laa.. padahal org nda faham pn..


and pasal bf? hahaha karut.. benci betul laa org mcm tue..

MiSzy DiaN said...

@ilanilyana yeahh i know that, cuma no need laa kan nak guna bhasa kasar mcm nie.. mmg dia nda mention any name tp sebagai perempuan, kena jaga peribadi n bahasa baik2..

MiSzy DiaN said...

@Nasriq hahaha.. jaga2 ngn mata.. nai rosak.. hehee

MiSzy DiaN said...

@IQ = Iez Qis fenin daa? jgn pitam k.. hehee

MiSzy DiaN said...

@cik najihah hehe cik najihah.. skrg ni pn ramai yg gduh sbb nak rebut bf.. entah laa..

MiSzy DiaN said...

@.m y z. mmg perosak bahasa.. ermm.. bukan apa, cuma seriously.. tak faham lnsg dgn apa yg dorg nak smpaikan dgn bahasa mcm nie..

MiSzy DiaN said...

@putryteya kalu jmpa mcm ni, sbar jak laaa bila nak baca sbb nak kena amik masa utk di fahami..

MiSzy DiaN said...

@miszjueryn hye there.. thanks for like my blog n cara penulisan saya.. yaa..cara penulisan mcm ni mmg bikin pening kpala sbnrnye.. susa nk di fahami..

MiSzy DiaN said...

@Misliana Shafie hehe mummy.. skrg ni kalau boleh semua cerita aib nak di bagitahu dgn semua org.. dari A-Z.. semua nk gtaw kt org.. nahhh bertambah laa degree spek mummy nie.. hehee

MiSzy DiaN said...

@nabihancakap ehehee.. bkn pelat tp ni bhasa moden taw.. dear.. sorry lama nda blogwalking kt blog kamu..

MiSzy DiaN said...

@~Nabilah~ pening smpai sakit kepala? heheee

MiSzy DiaN said...

@alongxp sudaaaa tgk.. hehehehe..thanks along.. hehehee..

MiSzy DiaN said...

@miss.Addin hehe.. 24 jam cukup??

MiSzy DiaN said...

@miss.Addin daa maju sgt daaa nie..

MiSzy DiaN said...

@Zuewairy hehehe jgn ckp gtu.. bahasa ni da maju sket..

shaqeena said...

pening owh mau baca.. sckroll bawah ja terus.. malas mau baca.. hehek..

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014