Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Monday, 11 June 2012

Gadis mahalan dan di hormati

Entry Encik CEO Nazirul Hazwan iaitu Tips untuk gadis : gadis murahan ke mahalan? telah  menarik minat aku and berdasarkan apa yang telah ditulis oleh beliau itu adalah benar sama sekali. Menjadi seorang perempuan yang cukup di hormati dan mempunyai level yang tinggi di mata seorang lelaki adalah apabila lelaki tersebut mempunyai rasa hormat terhadap mereka. 
pinjam contoh situasi Naz :
Try keluar makan dengan kawan-kawan. pastikan ada 3-4 lelaki. yang smoker.
kalau sepanjang masa melepak tu si smoker dengan selamba smoke depan u all, maknanya u all bukan jenis yang they all respect. murah bagi they all
kalau kawan u all yang smoker tu tak merokok depan u all (beliau pergi tempat lain untuk smoke) tu tanda dia respek u all.
kalau semua lelaki steady je smoke depan u all tu maknanya semua lelaki tak respect u all

so from the point of my view, apa yang di cuba di sampaikan oleh Naz adalah betul sama sekali. why? aku pernah berada di dalam situasi tersebut and bukan nak tinggi diri bila berada dalam kategori gadis mahalan or di hormati konon nya but please tengok dalam keadaan positif. 

situasi

pernah melepak dengan classmate and mojoriti nya ialah lelaki and yang perempuan cuma aku and ada beberapa orang lagi perempuan. Most of the guys adalah yang setiap 10 minit sahaja mesti nak pergi merokok. Then, one of them tetiba terasa nak merokok so dia keluarkan sekotak rokok. bila dia nak nyalakan api, dia perasan aku ada kat sebelah dia and apa yang mengejutkan ialah bila dia tanya,
 'boleh aku smoke kah? sorry ok?' and i was like 'what? kenapa kena tanya? ' then he said, 'yelah orang perempuan kan tak suka lelaki yang smoke depan mereka.. at least, kena lah hormat mereka juga.. asap rokok tue boleh menyebabkan orang lain turut sakit' 
bila lelaki lelaki buat macam begitu, itu makna nya diorang ada rasa Hormat dekat perempuan.. and thanks buat member lelaki yang selalu minta kebenaran if nak smoke depan aku or member perempuan yang lain.. or maybe they can just go a way ro another place if they wanted to smoke.. Hahaa it show that they still have a some respect to the girl or women and yet, perempuan semestinya patut mendapat penghormatan daripada lelaki walau bagaimana pun kann? 


teringat dulu dengan ex's time sekolah.. setiap kali dia nak smoke mesti minta kebenaran and then said sorry haha so funny but itu tandanya dia tak nak aku terkena asap rokok sebenarnya and dia taw yang aku tak suka dia merokok sebenarnya.

6 comments:

ecadwinkyasha said...

kwn lelaki eca selalu minta izin..kdg2x klu p mana2,dia akan suh eca jalan dlu,baru dia follow...sbb nak g merokok....meantime,eca akan urus hal eca..beli brg perempuan camtu.hehehe

Ka'Yan said...

eca..
sama laa kita kalau macam tue..
kawan dian pn..
biasa nya kalu dorg nk smoke slalu minta excuse hehehe

Oshin said...

same goes to me...untung ada kawan lelaki macam tu kan..sangat respek teman lain...until now pun diorang akan minta kebenaran kalau nak smoke

Oshin said...

same goes to me...untung ada kawan lelaki macam tu kan..sangat respek teman lain...until now pun diorang akan minta kebenaran kalau nak smoke

Peggy Leonie said...

Mcm Izuddin.

Little Sunshine ( Ka'Yan) said...

@Peggy Leonie izuddin mana? yg ni awang izuddin haha classmate aku dlu.. hehe

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014