Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Tuesday, 26 June 2012

I'm a super senior


finally. aku berjaya juga mendaftarkan diri sebagai Super Senior. kalau boleh aku nak melambat lambatkan lagi proses daftar nie haha. based on my previous entry, ini adalah semester terakhir dan peluang terakhir aku bagi aku. err bukan lah LAST sangat tapi bagi aku ini adalah yang terakhir sebab aku tak nak extend lagi. sakit weyhh! 

two or three weeks before final exam, pihak unit exam sudah keluarkan list name student yang kena bar dari amik final exam and yes. nama aku ada sekali. no.6 rasanya. haha aku masih ingat lagi. tue lah first time nama aku naik ke meeting exam and terus kena tampal kat luar pejabat. once list name dah keluar, aku mula cuak and buat rayuan untuk masuk FE. so after urus rayuan tue, aku buat relax and study sebab ada 6 paper kan nak kena amik.

then, habis jak final exam untuk paper ke-4 iaitu Operation Management, tetiba aku kenal panggil oleh PA untuk berjumpa dekat office. dalam fikiran aku masa tu, sah rayuan aku tak lulus ni. so aku pun pergilah ke office dengan Achap and Pie'e sebab dorang ada drop subject so memang kena extend without any intention
and sampai sana jak, PA aku terus hulur slip kat Achap, Pie'e and AKU. WHAT?? 

ohhmyyyy! rasa nak rebah jak masa tue. nak nangis pun, dah lambat. nak tak nak, wat muka happy. then Hanizam and Oyen pun terus datang and tanya. aku pun just show that slip kat dorang and muka dorang pun terus berubah jadi sedih. sorry guys, aku dah kecewakan korang. nak lagi Hanizam, dia lah yang paling frust bila dapat taw aku tak dapat masuk FE untuk paper finance.

sedih. ya. sepa yang tak sedih sebab tue last semester tapi boleh pula aku kena bar and extend satu semester sebab buat silap masa PnP. padan muka. banyak sangat main. nyesal pun dah terlambat. tapi bersyukur gak sebab Hanizam still bagi support and siap sindir aku. sengal! haha

so, 11hb Julai 2012 nanti aku kena daftar untuk semester ke-7. I'm a Super Senior okay. haha boleh lagi bangga. bukan nak trip tapi untuk push up diri aku study and buat yang terbaik memandangkan ini adalah kali terakhir aku amik paper nie.. lepas ni aku nak masuk kelas lecturer lelaki pula. tak nak perempuan daa.. 

korang yang tengah study tue and sekarang ni dalam semester ke 5 or 6.. or baru jak start semester, please. buat yang terbaik. study betul betul. jangan banyak buang masa and fikir benda yang tak berfaedah. tak pasal pasal kena repeat or extend semester. 

apa pun, harap dengan extand semester ni akan membawa perubahan yang baik kat diri aku. masih ada peluang untuk aku up pointer. dan mungkin ada hikmah di sebalik semua nie. insyaAllah. satu lagi hal, nak kena urus scholarship pula daaa.. 

Super Senior sebab extend satu semester jadi lah sem7
Super Dupper Senior pula extend dua semester jadi lah sem8

cukup lah jadi Super Senior.
kbai.

9 comments:

Aliff Haikal said...

Tak faham tak faham . hahahaha

Kira Kekuri said...

Dian, kalau kami di Uitm, kami panggil yg sem 7 ke atas tuh LEGEND!.hihihi

anyway, good luck Dian! aku doakan ko dapat study baik-baik dan ndak nakal lah tuk sem akhir nih. hehe
:D

Allah menjadikan semua kejadian itu bersebab, berprasangka baiklah kepadaNya :D

Finance, dekat uitm aku ambik jg waktu sem6. Penuh ketabahan aku study. maw nangis pun ada. mula2 x minat, sekali lecterer dia bagus sangat, trus aku ada semangat mahu study. hihi ;)

good luck! *ndak habis-habis wish* :D

MyMy said...

@Aliff Haikal hahaah jan nak buat tak faham sana.. piat telinga tu nati hahahaa

MyMy said...

@Kira Kekuri haha nda kali arr kalu kmi sampai ke tahap 'LEGEND' hahaha cni cuma super duper senior jak.. or dinasour hahaha..

thanks kira..
nda jua aku nakal2 daa.. baik suda ni hehhe.. insyaAllah

moga2 sem dpn lbh baik dr sblum2 nya :)


yaa.. kali ni aku amik lect lelaki so kira lbh bgus laa hahaha..



thanks. i owe u bebehh.. hehe

لين Si Pipi Merah said...

salam alaik...nak follow kat mana ye..button join tis site takde...

MyMy said...

@لين Si Pipi Merah ehh sorry hehe da letak button follower daa hehe

Ezad Skytech said...

ingat Super Senior apa la tadi...hee..

> terus habiskan untuk semester baru ni..jgn extend lagi ye...byk masa terbuang extend2 semester ni...good luck..:D

MyMy said...

@Ezad Skytech hehe thanks.. i will.. insyaAllah.. mudah2an ini semester yg terakhir..

Natasha said...

awk ok lah, kuat smgat, dont give up..ade member sy mmg x dpt bwk subjek mechanical n byk extend pastu die nk stop study.. nasib ade lecturer bg support, sem ni die last :).. at least, kite try.. kan? good luck!

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014