Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Tuesday, 5 June 2012

Last class and last paper!

ini bulan terakhir untuk bercuti since class aku yang terakhir juga akan bermula tidak lama lagi, urghh! last class! maybe i should switch the blame on somebody ahahaha jahatnya. padahal salah sendiri, tapi dia pun merupakan penyumbang kedua utama kepada faktor 'kenapa saya tidak masuk ke final exam' kann? 

forget about it. maybe dengan extend 1 semester ini bermakna aku telah melengkapkan perjalanan aku sebagai seorang pelajar yang cukup cukup adventure. carry 2 paper and extend 1 semester. hah! kan lengkap. baru merasa jadi student yang sebenarnya. konon laaa ~ carry 2 paper tue dah lepas pun, cuma terpaksa extend sebab masalah dalaman dan luaran kot (^__^) boleh lagi happy kann haha.

btw, i'm a lucky girl cos ada jua member yang extend hahaha punya jahat nie. Pie'e and Achap pun extend tapi lain paper. dorang bukan repeat tapi taking subject yang dorang terpaksa drop masa semester 6 and aku pula terpaksa repeat paper since aku tak boleh nak amik Penilaian Khas, so go on jak lah.. 

bila dah ada peluang terakhir macam ni, means, kena lah buat yang terbaik. memula rasa segan gak.. macam nak sorok jak muka di bawah bantal everytime keluar ke mana-mana ~ konon lah. ye la, member lain dah grad tapi terpaksa repeat and extend kan. suppose there's nothing problem and i could finish my diploma without any intention tapi tue laa. bila dah buat silap and tahu mana yang baik mana yang buruk, baru sedar. 

so, rasa bersyukur juga bila parents pun tak hentam banyak even pada mulanya memang kena marah teruk sampai nangis-nangis call Joe tapi bila dah call tak pula tercakap. haha silly me. sorry babe. hanya kau sahaja yang berada di fikiran aku masa tue. nak call Imah pula, masih dalam proses memujuk kan. hehe.. bila Joe pun dah cakap something yang naik kan semangat balik, baru lah cool down sket emosi tue but still nangis lagi. why me so childish ouhh? dush! dush! dush!! 

then my siblings pun give their support and encourage me supaya tidak down and wake me up from the silly stupid doing things. hah! see the words. how teruk nya aku masa semester 6 nie >.< my aunty also give her support and itu menyedarkan aku. kenapa perlu malu sedangkan itu silap sendiri and bila peluand tue dah datang, grab it. don't let it go. betulkan silap dulu and fight habis habisan. make sure last paper ni will give the best shot mark ever. Fuuhhh ~ mama ( i was called my aunty 'mama') thank u sangat sangat. i will do my best untuk last paper nie. 

so now, menunggu waktu kelas bermula and since kelas pun cuma 2 kali dalam seminggu so maybe aku kerja part time. need to find my own pocket money since dah extend 1 semester, rasa bersalah pula dengan mama and daddy so sebab tak maw susah kan mereka lagi, kena lah guna duit sendiri time kelas nie.

everything happened for a reason. mungkin ada hikmah di sebalik semua nie. yes! no doubt. semua yang berlaku ni menyedarkan aku betapa penting nya 'education' itu and betapa 'buang masa nya silly things' yang aku sibuk nak amik tahu selama ni ~ my faults. 


my mom asked me, bila lah nak bertudung macam dulu and i only answer.. tunggu kayan maw kawen dulu lah mak.. then my mom cakap, fikir ajal maut tue boleh tunggu kita? and i was shut down right there. ' ye mak, nanti ~ TehHeehee'



p/s : 1st time wearing hijab macam nie.. sebab takut my face nampak lagi tembam >.<

2 comments:

Oshin said...

i know my little sweet sister ni boleh buat ! u are strong girl...wherever u go u have to face it alone but there will be someone or any one be your supporter...ramai yg sygkan dian dan akan menyokong apa saja yang dian buat...jangan malu untuk berjaya !

LittleSunshine said...

baru perasan, rupanya setting komen dian da berubah waahahaha..
thanks kak..
yeahhh!
ramai yg sayang dian n support dian hahahaa..

yet,
i'm a strong little girl hehe

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014