Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Wednesday, 27 June 2012

My best friend's wedding to be | Pengapit


siapa pernah jadi pengapit pengantin perempuan? orang cakap, kalau jadi pengapit nie konon nya jodoh dorang akan cepat sampai haha tapi sampai sekarang jodoh aku ni hah tak sampai sampai juga. orang tue sibuk nak sambung degree hihi. btw, nie picture awal tahun kot, one of my cousin's wedding. actually ada dua tapi tak ada picture cousin yang sorang lagi. heh! jadi pengapit nie pun kira boleh nervous ok. 

alhamdulillah, tadi pagi dapat message dapat kawan baik aku. akhirnya tarikh untuk pernikahan dia telah di percepatkan dan di tetapkan pada pertengahan bulan Ogos iaitu masa RAYA ok. dan dia juga telah memilih aku sebagai pengapit pengantin bagi pihak dia.  EXCITED. well, you know RAYA? itu bermakna, pada tahun ini aku akan beraya di Pahang, bukan di Sabah dan ini adalah raya terakhir aku bersama dia sebelum dia bergelar 'Isteri' .. sanggup lah aku pujuk ayah and mak aku berabis lepas ni supaya dapat lepaskan aku untuk beraya kat Pahang. 
 imagine, kawan baik korang nak kawen and dia pilih korang sebagai pengapit dia, siapa yang tak terharu? 

punya aku excited and rasa sebak.. sedih.. nak nangis pun ada sebab aku sendiri tak sangka jodoh dia dengan orang lain sebenarnya. apa pun, aku tumpang gembira sangat sangat. suppose by the end of the month, dia akan turun ke Sabah tapi memandangkan tarikh wedding dia dah nak hampir, so mungkin tak jadi kot turun sini. 

aku dah plan nak bagi gift kat dia tapi dalam di lemma pula daa. baru baru nie masa fetching my mom kat KKIA Terminal 2, aku sempat singgah kat kedai Diamoney sebab nak cuci cincin. then i saw a couple pendant. dah jatuh hati pun rasanya masa tu and kalau boleh nak beli terus tapi aku tak bawa purse pula. bagus. keluar ke area bandar tapi tak bawa I/C and purse. so nice. and lupa pula nak take picture. so aku just google and found this picture. lebih kurang macam nie la..


then masa tengah online facebook pula, baru teringat pasal order beg hari tue. biasanya aku beli beg secara online dekat Lolavelyshop. actually nak beli satu jak untuk diri sendiri tapi bila tengok gambar nie, terus dah fikir lain. nak beli dua pula. haha one for me, one for my best friend. beige and yellow colour. just so nice.
so nak minta pendapat korang. which one is better? couple pendant or bag? please.. really need ur help. aku dah tak taw.. tapi jangan laa suruh beli dua dua pula. pokai habis. dah lah nak beli tiket untuk raya hehe. bukan berkira, just gift nie sebagai tanda aku menghargai persahabatan kami.. since dia pun nak kahwin daa. harap kami akan kekal berkawan sampai bila bila. 

p/s :
tadi dah bagi tahu ayah pasal nak jadi pengapit pengantin and my dad cakap," hah! jadi pengapit? silap silap nanti sangkut dengan orang sana pula. lagi susah. " oh dad! please laa okayy. kena suruh jadi pengapit, bukan nak jadi bakal pengantin. 

14 comments:

Cik Rongoks said...

couple pendant :))

MyMy said...

@Cik Rongoks one for vote. thanks ika :)

Kira Kekuri said...

haaa, kalau bestie aku bawa aku jadi pengapit dia, sure aku nangis2 terharu jg #eh

sampai seru dah kawan dian. :) perkara baik jangan d lambat-lambatkan. hehe

Ok,ayah ko lucu. hikhik. harap2 ayah dian bagilah pergi.kalau sangkut orang sana, apa salahnya kan? *wink wink* hehe :D

kalau aku lah kan, hemmm.. dua2 pun ok, tapi aku lebih kepada beg! :D

MyMy said...

@Kira Kekuri aku daa siap nangis pun okayy masa dia msg.. hahaha punya bida perangai.. haha..

kawen2 ni jangan bawa main... haha bahaya.. hihi

hahaha.. yeahhh! hrap sangkut2 laa wahaha.. lupa gtaw ko, ada kn sal kwn aku tu.. yg aku crita sama ko dlu.. diving tu.. hah! dia org smenanjug k. hahaha

beg? orite.. thanks hehehe

i owe u babe!

Aliff Haikal said...

sumpah rasa terharu dan sebak kalau kawan baik kita suruh kita jadi pengapit dia . Berkongsi kegembiraan bersama :)

MyMy said...

@Aliff Haikal kalau blh, nak nangis lagi taw.. hehe

can't imagine nati time dia akad nikah.. silap2 my sendiri yg nangis.. hahaha..

sHaR!Na eLyaNa said...

wah bestnya jd pngapit..hehe follow kamu

MyMy said...

@sHaR!Na eLyaNa excited okayy hehehe :)

cikeyrah said...

MyMy di tag ;)

http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/06/segmen-contest-word-search-puzzle.html

ros_reeza said...

salam perkenalan :)

Wahh, best ek jadi pengapit, jangan pengapit lagi cun dari pengantin pulak yer nanti.. hehehe..

Pssst, kak Rose vote untuk couple pendant :)

azizah :) said...

excited tau nak jadi pengapit.. orang kedua yg di rai selain pengantin..hehe


jijah prefer beg!

MyMy said...

@cikeyrah thanks.. inysaAllah my join :)

MyMy said...

@ros_reeza selamat berkenalan kak.. hehe tu yang saya risau ni kak.. takut pengapit lg cun dr pengantin nya hehehe..

thanks for vote.. :)

MyMy said...

@azizah :) ya kaa? hehe.. dulu pengapit kak jijah siapa? adik beradik or family? hehehe


thanks for vote kak jijah..

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014