Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Wednesday, 6 June 2012

Oh my blog

last aku rajin berblogging ialah pada hujung bulan April 2011 iaitu bulan terakhir aku sibuk dengan praktikal and menyiapkan laporan LI so kira masa tu memang ndada masa lansung maw jenguk blog sebab once aku dah online or blogwalking for one hour, kemungkinan besar duduk menghadap laptop selama berjam-jam adalah sangat tinggi HaHaa addict sangat dengan blog masa tue okayy ^^, so i just leave it and nda sangka pula terus resigned dari blogging masa tu sampai kan deactive blog HoHohoo ( ˆ⌣ˆ)

suddenly, I'm back! ! ! 

aku rindu dengan blog.. rindu maw blogwalking.. rasa macam patah kaki bila tengah BW, nda boleh drop comment and bila ada some event, nda dapat maw sharing and paling sad sekali keinginan untuk menaip and menulis bagai nak rak seperti karangan itu adalah sangat sangat membuak tapi tiada blog so hanya mampu berserah sahaja (ʃ˘̩̩̩~˘̩̩̩ƪ)

so, ini adalah 2nd blog and i consider my blog as more of personal blog than before. HeHee kalau nda ramai follower pun nda apa tapi apalah guna blog tanpa ada pembaca dan pengikut kan? so aku hanya follow blog tertentu sahaja yang mana blog tersebut ialah member blogger lama. blogger lain, aku follow gak tapi tengok lah blog dorang macam mana, kalau aku dah jumpa words macam nie ~ ' I follow you, follow me back' Ohh tidakk! aku bukan dalam kategori blogger macam tue. Haha sorry to say. I learnt so many things before which is yang korang should " Do and Don't " apabila berblogging. Hah! kan BI aku dah bertarabur hehe

back then, setelah meninggalkan blog hampir setahun dan kemudian datang kembali, maka aku pun dengan bersemangat online untuk ubah suai template blog but bila berdepan dengan coding coding tue semua rasa down to the earth terus HaHaa bingung. aku nda taw macam mana nak baca code ~ oh kemahiran ku bermain dengan coding telah pudar dan luntur HuHuu (˘̩̩̩_˘̩̩̩ƪ) tapi Usaha Itu Tangga Kejayaan. so aku pun redah jak semua coding berbekalkan dengan satu blog tutorial and i made it. Yes! ! ! WeHeee

rupa blog aku setelah di ubah suai sebanyak 2 kali. i'm using Denim Washed Template and credit to Lysaa Secret yang banyak sediakan tutorial and agak susah juga pada mulanya tapi kemudian phewww ~ senang juga lah Hehee blog ni totally dah berubah wajah habis and aku ikut coding yang simple jak. 


satu lagi, di sebabkan aku malas nak cari code guna F3 maka aku cari code secara manual jak. HeHe apa yang aku perlu buat hanya tick Expand Widget Templates then search jak lah code code macam tue. baca code betul betul HaHaa kalau silap baca code memang bertarabur lah blog jadinya. 


lepas jak ubah blog sendiri, aku mengOffer kan diri pula untuk ubah blog kakak aku. HaHaa nak test power bermain dengan coding kan. so dia nak themes pink and aku hentam buat jak laa.. main radak jak HiHii.. header, background image and code lain aku amik dari blogger lain but don't worry, i also gave an extra-credit to them. bukan cilok macam tu jak. 


then adik aku pula jeles bila dah tengok blog aku agak 'semart' di situ and aku gak dah tolong kakak aku renovate blog dia maka dia pun maw juga blog dia kena ubah suai dengan themes pink. Weyhh! teda kaler lain dah kaa? HahaHaa so buat jak laa.. adik kan.. HeHee


simple. maw try main dengan coding lagi laa.. siapa lagi yang nak? HaHaa hasil kerja aku nda la sehebat bebudak sekarang nie. blog dorang lagi mantap and aku nda taw lah macam mana dorang boleh buat blog yang sangat kawaii macam tue. korang kat sekolah ada belajar programmer and coding coding ni erk? Hehe



p/s : guna template Denim Washed lagi best kan hehe senang nak edit code.

4 comments:

Cik Bambam said...

diannn.. nko xmaw edit belog aku lagi kaaa?? keh3..

LittleSunshine said...

CB!
aku nakkk! hahaha
rindu laaa.. hihi

Oshin said...

hahahahaha
itu jak yang dalam otak masa tu...
nak amik purple dian suda guna...
nanti nak tukar kaler kaka kasi tau arr...
thanks my dear....

LittleSunshine said...

welkemm.. welkemm.. hehe
kaka guna laa themes biru kaa.. ijau kaa.. hehe jarg org guna..
nda pn kaler pastel kaa hehe

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014