Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Monday, 9 July 2012

Homework #1 | Pizza Hut - Sensasi Delight

mohon maaf kerana aku terlewat untuk buat entry seperti yang dijanjikan pada entry sebelum ini dan juga tidak dapat blogwalking di sebabkan aku menghadiri wedding classmate aku semalam. pulang dari wedding dia jak, kemain semangat aku nak online tapi WiFi pula tiada. Maaf.

 so seperti yang di janjikan lah sangat, kali nie aku nak buat entry pasal Pizza Hut. since aku masih baru kat sana dan banyak benda lagi yang aku belum tahu dan arif, jom buat homework sikit sikit yerr.. fokus kali ini ialah lebih kepada Our Menu iaitu Sensasi Delight Set. Sensasi Delight nie kira untuk yang save budget and it comes with affordable price. Trust me!
Sensasi Delight Set
ini adalah set untuk seorang dan apa yang membezakan setiap set ini ialah main course nya iaitu
Pizza, Pasta, dan Rice
* 1 drink boleh ditukar sama ada Pepsi, Revive or Mountain Dew sahaja.
* 1 soup of day sama ada Chicken Soup or Mushroom Soup.
* 4pcs Garlic breadstix

ini pula ialah menu set for 2 person and each one, including one of the set yang di atas. kira menu ini di tambah dengan menu yang di atas.. atau di gabung menjadi new set.
Set Sensasi 4 -  Pizza + Pizza
Set Sensasi 5 - Pasta + Pizza
Set Sensasi 6 - Rice + Pizza
Set Sensasi 7 - Rice + Pasta
so dah boleh nampak beza nya di sini kan? secara basic, set menu asal akan di tambah dengan setiap menu yang berbeza dan akan menjadi dua. 
* 2 drinks. boleh ditukar sama ada Pepsi, Revive or Mountain Dew sahaja.
* 2 soup of day sama ada Chicken Soup or Mushroom Soup.
* 1 set Garlic bread.

Stuffed Crust Set or Cheezy Lava
set untuk 1 person dan pizza kali nie lebih special sebab ada Cheezy Lava.
* 1 drink boleh ditukar sama ada Pepsi, Revive or Mountain Dew sahaja.
* 1 soup of day sama ada Chicken Soup or Mushroom Soup.
* 4pcs Garlic breadstix


set yang ini pula lebih kurang sama dengan Sensasi Delight set yang di atas dan yang membezakan nya ialah setiap pizza tersebut mengandungi Cheezy Lava. 
Set 2 - Pizza + Pizza ( cheezy lava )
Set 3 - Pasta + Pizza ( cheezy lava )
Set 4 - Rice + Pizza ( cheezy lava )
* 2 drinks. boleh ditukar sama ada Pepsi, Revive or Mountain Dew sahaja.
* 2 soup of day sama ada Chicken Soup or Mushroom Soup.
* 1 set Garlic bread.


Pizza's Flavour
bagi Sensasi Delight Set ini, pizza hanya terdiri daripada 4 jenis sahaja iaitu
Triple Chicken - Thousand Island Sauce and No Pineapple
Garlic Butter Chicken - Mayonis Sauce
Ocean Tuna - Thousand Island Sauce
Ayam Masala - Ayam masak merah sauce *pedas
Ask Us
* kalau yang tak suka pedas, the best pizza is Garlic Butter Chicken
* Suka pedas, of course we suggest kan Ayam Masala Pizza.

Pasta
ada 3 jenis pasta iaitu Tempura Prawn Spaghetti, Chicken Carbonara Spaghetti, dan Chicken Bolognaise Spaghetti
Ask Us
We suggest - Tempura Prawn Spaghetti

Rice
bagi menu Rice pula terdiri daripada
 Chicken Arrabiata Rice - Spicy arrabiata sauce and chicken meatballs with button mushrooms.
Curry Chicken Rice - Spicy curry chicken
Ask Us
We suggest - Curry Chicken Rice

Appetizers | Add - On - Menu
Soup of the day, Deli Wings, Garlic Bread and Flavoured Rice

ok. habis dah Homework yang #1. aku pun kena study pasal nie sebab kekadang customer akan tanya or minta pendapat semasa take order.
' err pizza apa yang sedap sini?'
' antara 2 nasi nie, mana yang sedap?'
' pasta mana yang sedap? ' 
 atau pun dorang akan tunjuk dekat gambar dan tanya yang dekat gambar tue pizza jenis apa. kekadang tengok pizza nie semua lebih kurang sama jak rupanya kan. tak kan aku nak main hentam jawab jak kan?
' ini pizza apa?' 
Sensasi Delight Set tidak boleh tak away 

done! sekarang nie awal bulan, so if budget tak banyak and teringin nak makan pizza boleh lah pilih Sensasi Delight Set ini yerr.. makan untuk lunch or dinner pun ok juga. yang penting kami akan bagi servis yang terbaik untuk semua customer.

:: aku dah mula mengenali muka pizza sikit sikit. HaHaa
:: kekadang aku memilih untuk take order customer. kalau ramai, aku suruh orang lain. takut tersilap. haHaa

14 comments:

Cik Rongoks said...

ika tak suka makan pizza.hukhuk

azizah :) said...

dari sehari ke sehari akak nak makan pizza.. tak makan2 lagi ni..

Arol Mubin said...

Perut tengah lapar, boleh pulak update pasal pizza. Memang cari nahas! Hehehe! :D

P/S : Rajin buat homework yeah! :P

Kira Kekuri said...

next time aku mahu try, tapi pizza kekadang lambat bah servis dia..hehehe 'so what' ko bilang sama aku. ;p

Aliff Haikal said...

Pening kepala baca hahaaa

atIEsAyAnGkAmU said...

sedapnyer pizzaaa!!!


teringinn lahhh..

Liza Razak said...

nak makan pizza hut la weekend ni :)

MyMy said...

@Cik Rongoks napa pula tak suka? tak sedap erk? hehe

MyMy said...

@azizah :) nati kalu kak jijah dah datang sabah, blh laa turun ke pizza cni.. hehe dian tlg serve kan hihii

MyMy said...

@Arol Mubin Choii! sepa suruh buka link ni? hahahahaha...

harus laa rajin.. sb nati kena tanya hehehe

MyMy said...

@Kira Kekuri lambat meyhh servis? yg lambat tu pizza jak pun.. kena tunggu 17mins if dine in.. hehhe

MyMy said...

@Aliff Haikal hahah baca plan2 laaa..

MyMy said...

@atIEsAyAnGkAmU Jom mkan pizza nati hehe

MyMy said...

@Liza Razak jyeahhh! jom makan pizza reramai weekend ni hehe

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014