Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Thursday, 12 July 2012

Homework #2 | Pizza Hut - Western Food - rice

I'm home!
penat! weekday tapi macam weekend. kalau sunyi, sunyi betul.. tapi kalau ramai customer boleh jadi ribut semua services crew. hari nie kena bagi job 'Door Person' iaitu menjaga main door and greet customer yang datang then setting table untuk mereka yang dine in. kerja senang jak tapi bila dah ramai yang datang, automatically turun ke bahagian services and tolong serve sekali. 

serve sahaja, bukan take order. haha kalau ramai customes untuk 1 table, aku tak berani nak amik sebab masih baru takut tersilap pula. tak pasal pasal kena bayar untuk mistake ordering. lagi satu, aku tak berapa suka nak amik order untuk 1 or 2 person sebab aku nak elak kan dari kena CMS sebenarnya. haha next entry aku cerita apa itu CMS. kot kot esok aku dah kena CMS.. fuhhhh.. jangan laa..

ok. homework hari ini ialah pasal Western Food iaitu Rice. di Pizza Hut kami ada menyediakan 'nasi' ala western food iaitu Tempura Prawn Garlic Rice, Grilled Chicken Baked Rice dan Cheese Baked Rice. 

Tempura Prawn Garlic Rice - ialah nasi beraroma bawang dengan campuran bawang goreng, kepingan ayam, ketam, cendawan dan juga udang tempura.

Grilled Chicken Baked Rice - beras wangi yang di masak bersama hirisan bawang, cendawan, brokoli, cheese dan juga 'pepper chicken cubes' yang di campur bersama sos carbonara dan sos putih.
Cheese Baked Rice - daging ayam bersama sosej ayam, bawang, cendawan dan nasi minyak bersama sos putih dan cheese mozzarella. 

bagi menu ini, setiap nasi akan di masak ala ala western. kalau nak yang style local pula boleh tengok di sini. tu jak homework untuk kali nie sebab kalau nak buat banyak banyak, nati korang yang tumpang baca pun boleh jadi pening sekali.. hehe

:: esok ada 'Chemical Cleaning Class' .. nati aku update.
:: entah bila boleh dapat shift 5 or 6 hours. 

6 comments:

Che Rosliza Che mat said...

mesti sedapkan..

eyjalukman said...

lmanya tak mkn pizza hut . huhu

cikeyrah said...

keje kat piza hut ea? . . sok keyrah ngn member bawu plan nk makn kat pizza hee

MyMy said...

@Che Rosliza Che mat rasanya yg cheese baked tu kot sedap hehe

MyMy said...

@eyjalukman sama laa.. kaka sndiri pn daa lama tk mkn pizza hut even keja kt sana hehee

MyMy said...

@cikeyrah ahh ahh keja kt pizza hut.. hehe best laaa dpt pegi mkn pizza dgn kwn2 nati hehehe hav fun! :)

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014