Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Wednesday, 4 July 2012

Salam Nisfu Sya'aban 1433H


selepas sahaja solat maghrib tadi, maka masuklah 15 Sya'aban 1433H iaitu Malam Nisfu Sya'aban di mana kita disunatkan bagi menghidupkan malam ini seperti dilakukan oleh Rasulullah SAW dengan beristighfar, berzikir dan membaca Al Quran terutama surah Yasin kerana malam tersebut adalah malam yang amat mustajab dan penuh rahmat.

Nisfu Sya'aban adalah di mana buku catatan amalan kita selama setahun akan diganti dengan buku catatan baru. Catatan pertama yang akan dicatat bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib tadi. Allahuakbar!

di kesempatan ini, My ingin memohon maaf seandainya terdapat hak hak mahupun janji yang tidak tertunai.. mohon maaf seandainya My berlaku tidak adil dan mengguris hati serta perasaan tanpa My sedari.. setiap bait perkataan yang menyinggung perasaan.. setiap kesalahan dan kesilapan, My memohon maaf.. 

semoga kita semua semua akan di rahmati dan dapat bertemu dengan bulan Ramadhan tidak lama lagi.
Amin ya-rabb..

Diriwayatkan oleh Imam Ahmad bahawa Rasulullah SAW bersabda: "Sesungguhnya Allah menilik kepada hamba-Nya pada malam Nisfu Syaaban, maka Allah mengampunkan penduduk bumi melainkan dua golongan manusia; golongan musyrik dan musyahin (orang yang bermusuhan)."

12 comments:

Kira Kekuri said...

aku pun mahu mintak maaf andai ada salah dan silap dekat mymy.
sama-sama kita beramal. # x sabar rasanya ramadhan :))

Cik Rongoks said...

salam nisfu syaaban dear :)

cikeyrah said...

Salam nisfu syaaban ;) minta maaf yer kalau ade buat salah dgn my ;)

MyMy said...

@Kira Kekuri kira.. ko tkda buat salah pun kat aku. okayy.. kita 0-0 hehehe

yeahh.. nati blh laa kita sungkai sama2 kan kira :)

MyMy said...

@Cik Rongoks salam nisfu syaaban juga ika comel :)

MyMy said...

@cikeyrah my pun sama.. minta maaf if my ada buat salah kt eyrah :)

eyjalukman said...

salam nisfu syaaban ye kak :) semoga buku baru ni kita dapat usaha utk mnjadi yg lebih baik , insyAllah amin.

Ezad Skytech said...

salam nisfu syaaban...:)

cik faez said...

salam Nisfu Syaaban jugaa ..
thankss ya . rajen kamu singgah blog sy yg buruk tu .. wuwu ;)

MyMy said...

@eyjalukman salam juga buat adik.. moga2 amalan kita selepas ni lebih baik dr yg sebelumnya.. amin ya rabb..

MyMy said...

@Ezad Skytech salam buat kamu juga ezad :)

MyMy said...

@cik faez salam.. hehe rajin kaa? boleh2 laa hehe..

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014