Hello.Do Follow Me. Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
She Little Sunshine

Thursday, 20 December 2012

Hanya..


Sebelum tidur, sempatlah dia dirikan dua rakaat Solat Hajat. Banyak yang dipohon. Meminta kepada Yang Esa agar memberkati perhubungan yang bakal mereka bina.

“ Ya ALLAH, jika aku bukan pemilik tulang rusuknya, janganlah biarkan aku merindukan kehadirannya. Janganlah biarkan aku melabuhkan hatiku di hatinya. Kikislah pesonanya dari setiap pelosok mataku, dan usirlah dia dari relung hatiku.

Gantilah damba kerinduan dan cinta yang bersemayam di dada ini, dengan kasih dari dan pada-Mu yang tulus dan murni. Bantulah aku agar dapat mengasihinya hanya sebagai sahabat.

Tetapi jika Engkau ciptakan dia untukku, Ya ALLAH. Satukan hati kami...

Bantulah aku untuk mencintai, mengerti dan menerima dia seadanya. Berikan aku kesabaran, ketekunan dan kesungguhan untuk menenangkan hatinya. Urapilah dia agar dia juga mencintai, mengerti dan menerima aku dengan segala kelebihan dan kekurangan sebagaimana aku yang telah Engkau ciptakan.

Yakinkanlah dia bahawa aku rela berkongsi suka dan dukaku bersamanya. Ya ALLAH yang Maha Pengasih , dengarkanlah doaku ini. Lepaskanlah aku dari keraguan ini menurut kasih dan kehendak-Mu.
ALLAH yang Maha Kekal, aku tahu Engkau sentiasa memberikan yang terbaik buatku.”

Panjang doanya pada yang Maha Penolong. Lepas solat baru dia tidur. 

2 comments:

azizah :) said...

InsyaAllah andai dah jodoh tidak kemana :)

Arol Mubin said...

Semoga hubungan kak Dian dan si dia dipermudahkan oleh Allah SWT. *bau nasi minyak* Hehehe! :D

Reserved | Copyright | Template Edited by She Little Sunshine. All Rights Reserved © 03 February 2014